Detective Comics #942

Άψογο φινάλε για ένα κλασικό storyline!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #942

WritersSteve Orlando, James Tynion IVArtistAndy MacDonaldPublisherDC Comics

Τί καλύτερο από ένα εντυπωσιακό και δυναμικό φινάλε, σε μια σειρά που έχει αγαπηθεί πολύ; Τίποτα, θα απαντήσω εγώ, και έτσι προφανώς σκεφτήκαν και οι συντελεστές, στο πιο πρόσφατο storyline του DETECTIVE COMICS.

Το “Night Of The Monster Men” είναι ένα κλασικό storyline του Batman. Έχει μυστήριο, δράση και έναν ψαγμένο villain, από αυτούς που έχουν ψυχολογικά και ιδεολογικά κίνητρα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός είναι ο Hugo Strange, που εγγυώμαι πως, ακόμη και αν ποτέ δεν σε συντάραξε ως villain, σε αυτό το story θα τον σεβαστείς. Το έκτο μέρος του συγκεκριμένου storyline, αποτελεί και το φινάλε του και πραγματικά κάνει δυνατή έξοδο.

Είναι αγωνιώδες, γεμάτο δράση, μερικές ανατροπές και εξαιρετικό artwork. Τί άλλο να ζητήσει κανείς; Η τελική αναμέτρηση μεταξύ Batman και Hugo Strange, είναι φορτισμένη και έχει έντονο ψυχολογικό υπόβαθρο. Ο αντίπαλος αναλύει το σχέδιό του και το πόσο καλά έχει μελετήσει τον Batman, αλλά και τις ανάγκες της Gotham. Προσπαθεί, ουσιαστικά, να γίνει βεζίρης στην θέση του βεζίρη, καθώς πρεσβεύει πως ο Batman δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του ανθρώπου-νυχτερίδα. Δεν έχει αυτό που χρειάζεται και καταλήγει στην αποτυχία. Ο Caped Crusader, φυσικά, τον βάζει στην θέση του, με τρόπο εντυπωσιακό, και εμείς παίρνουμε το φινάλε που θέλαμε.