Top 10 Luke Cage Stories

Οι δέκα καλύτερες ιστορίες του original "Hero For Hire"

Ο Luke Cage, ή Power Man, είναι ο πρώτος μαύρος superhero πρωταγωνιστής σε αποκλειστικά δικό του comic (και ίσως, τώρα που το σκέφτομαι, ο πρώτος μαύρος ήρωας που το όνομα του δεν ξεκινούσε με black). Πρωτοεμφανίστηκε το 1972, ως γνήσιο προϊόν του blaxploitation, όταν δηλαδή η κινηματογραφική βιομηχανία ανακάλυπτε ότι μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά, κάνοντας άνοιγμα στο μαύρο κοινό των ΗΠΑ. Στα 44 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, ο Luke Cage εξελίχθηκε αρκετά, αποτελώντας σήμερα ένα τα πιο δυνατά χαρτιά στο δυναμικό της Marvel.

Με αφορμή, λοιπόν, την επιτυχία της σειράς του Netflix, η οποία έχει αναδειχθεί ισάξια με τα πετυχημένα DAREDEVIL και JESSICA JONES, κάνουμε μια αναδρομή στο καλύτερα comics στα οποία έχει εμφανιστεί, ή έχει πρωταγωνιστήσει, ο δημοφιλής χαρακτήρας.

 

10

Power Man And Iron Fist #1-...

2016WriterDavid F. WalkerArtistSanford GreeneMarvel Comics

Έλεγα να μην βάλω το συγκεκριμένο μέσα στο Top 10, αλλά δεν κρατήθηκα, αφού το POWER MAN AND IRON FIST είναι ένα από τα καλύτερα comics που κυκλοφορούν από τη Marvel, αυτή την περίοδο. Η χημεία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές είναι σκέτη απόλαυση, καθώς η δυναμική της σχέσης τους αποτελεί και την ουσία της σειράς.

Παράλληλα, έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορεί να ψάχνει κάποιος που αγαπάει τα superhero comics. Το σενάριο του Walker εμπεριέχει τις σωστές δόσεις χιούμορ και σοβαρότητας, ενώ στο καλλιτεχνικό κομμάτι, ο Greene δοκιμάζει κάτι αρκετά διαφορετικό και κερδίζει το στοίχημα.

Μόνο παράπονο, η απεικόνιση της Jessica Jones, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Στη δέκατη θέση, μόνο και μόνο επειδή είναι “φρέσκο”, αλλιώς άνετα παίζει και για ψηλότερα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1