Generation Zero #2

Teenage drama και αψυχολόγητες υπερδυνάμεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Generation Zero #2

WriterFred Van LenteArtistFrancis PortelaPublisherValiant

Η Generation Zero επιτέλους αποκαλύπτεται στην Keisha και όλα γίνονται, με μιας, χειρότερα. Μπλεγμένοι σε ενδολυκειακά δράματα και κλίκες, οι έφηβοι υπερήρωες θεωρούν αυτονόητο ότι ο δολοφόνος του Stephen, που προσπαθούσε να αποκαλύψει κάποιο σκάνδαλο σχετικό με την διοίκηση της πόλης, είναι η αρχηγός του cheerleader squad, επειδή ήταν ερωτευμένη μαζί του! Και περιττό να πω ότι οι λεπτοί χειρισμοί δεν είναι στο βιογραφικό της Generation Zero, στη λίστα με τα προσόντα.

Ο Fred Van Lente, παρότι (ή ίσως και εξαιτίας του ότι) γράφει σχεδόν τους μισούς τίτλους στην βιομηχανία των comics, δεν καταφέρνει να αποδίδει τα μέγιστα σε όλους, πιθανώς και σε κανέναν. Το GENERATION ZERO, όμως, παραδέχομαι πως είναι fun, με καλή ροή, ενδιαφέρουσα ανάπτυξη χαρακτήρων και μια καλούτσικη ιστορία.

Ο artist Francis Portela κάνει φανταστική δουλειά. Δηλαδή, έτσι νομίζω, γιατί το coloring του Andrew Dalhouse καταστρέφει, για μένα τουλάχιστον, μεγάλο μέρος αυτής, αλλά κάτω από τις ψηφιακές γυαλάδες, αχνοφαίνεται το artwork, λεπτομερές και όμορφο, με ενδιαφέρον και creepy, όπου πρέπει, character design.

Το GENERATION ZERO είναι ένας fun, ανάλαφρος τίτλος που θα μπορούσε να σταθεί αντάξιος των περιορισμένων προσδοκιών μας και με το παραπάνω. Εξάλλου, ποιος δεν απολαμβάνει λίγο teenage drama;