Shade The Changing Girl #1

Ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shade The Changing Girl #1

WriterCecil CastellucciArtistMarley ZarconePublisherDC Comics (Young Animal)

Στον δεύτερο τίτλο του Young Animal imprint (μετά το DOOM PATROL του Gerard Way), η Cecil Castellucci καταπιάνεται με το δύσκολο θέμα της εφηβείας. Όχι, όμως, μέσα από τα μάτια του, κλισέ πλέον, outsider, που κερδίζει με ευκολία τη συμπάθεια όλων. Η πρωταγωνίστριά μας, Megan, ήταν δημοφιλής, υπεροπτική και όχι ιδιαίτερα καλή με τους συμμαθητές της. Επίσης, ήταν για αρκετό καιρό σε κώμα, μέχρι που η εξωγήινη Loma από τον πλανήτη Meta (οι κάτοικοι του οποίου μπορούν να τιθασεύουν την δύναμη της Τρέλας) μπήκε στο σώμα της, με σκοπό να γνωρίσει την Γη.

Η συνύπαρξη των δύο χαρακτήρων στο ίδιο σώμα, αλλά και η αυξανόμενη αδυναμία της Loma να ελέγξει τα παρανοϊκά πράγματα που γεννούν οι δυνάμεις της, φαίνεται πως θα μας δώσουν τον απαραίτητο σουρεαλισμό που απαιτεί η αναβίωση του ιστορικού comic SHADE THE CHANGING MAN, του Peter Milligan, αλλά από μια νέα σκοπιά. Σε αυτό, βοηθά η εικονογράφηση του Marley Zarcone, η οποία είναι όσο καρτουνίστικη χρειάζεται, ώστε να χαλαρώσεις τις άμυνές σου (νομίζοντας ότι διαβάζεις μια απλή ιστορία για μια παρέα λυκείου), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιστορία της Castellucci, που σε χτυπά αλύπητα στις τελευταίες σελίδες του τεύχους.

Θα ήταν, φυσικά, βιαστικό να κρίνουμε από το πρώτο τεύχος, αλλά το SHADE THE CHANGING GIRL φαίνεται ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο.