Legends Of Tomorrow S02E01

Out Of Time

Η συνεργασία των DC και CW ξαναχτυπά, με ένα ακόμη πολύ καλό επεισόδιο! Φέτος μάλλον θα είναι η χρονιά του “Flarrowverse”, καθώς κάθε νέο επεισόδιο των σειρών του, με κάνει όλο και πιό ενθουσιασμένο! Το LEGENDS OF TOMORROW δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς επιστρέφει με ένα υπέροχο πρώτο επεισόδιο, γεμάτο δράση, σασπένς, ταξίδι στον χρόνο και προετοιμασία για κάτι μεγάλο. Αυτό το επεισόδιο τα έχει όλα και μας προθερμένει για ακόμα περισσότερα!

Η χρονιά είναι 2016. Στο δημαρχείο της Starling City, ένας παρείσακτος τρέχει στους διαδρόμους, με τους φύλακες να τον κυνηγούν. Τελικά, καταφέρνει να βρει τον δήμαρχο, Oliver Queen (a.k.a. Green Arrow), λέγοντας πως οι Legends είναι σε κίνδυνο. Ο ξένος συστήνεται ως Nate Heywood, time detective, και αφού δίνει στον Oliver όλες τις αποδείξεις που έχει, τον πείθει τελικά να έρθει μαζί του, για να ψάξουν το περιβόητο time ship των Legends, το Waverider. Το βρίσκουν βυθισμένο και αφού καταφέρνουν να μπουν (ένα θεός ξέρει πως), βρίσκουν μέσα τον έναν και μοναδικό Heatwave (a.k.a. Mick Rory), ο οποίος εξηγεί στον Oliver και τον Nate, τί έγινε στην ομάδα και στο πλοίο. Από εκεί αρχίζει και η περιπέτειά μας…

Δεν περίμενα αυτή η σειρά να με εκπλήξει. Περίμενα ένα κλασσικό επεισόδιο LEGENDS, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Έκανα τεράστιο λάθος! Από τη στιγμή που αρχίζει η αφήγηση του Mick, τα πράγματα παίρνουν την πάνω βόλτα, πολύ γρήγορα. Βλέπουμε την ομάδα ντυμένους με στολές στIλ “Τρεις Σωματοφύλακες”, να ξιφομαχούν με εχθρούς που έχουν έρθει απο το μέλλον. Μπροστά στον θεατή διεξάγεται μία μάχη που συνδΥάζει το κλασικό με το φουτουριστικό και είναι πολύ πετυχημένη! Όσο γίνονται όλα αυτά, η Sara Lance, ή αλλιώς White Canary, ερωτοτροπεί με τη βασίλισσα της Γαλλίας, δείχνοντας έτσι το πνεύμα της τυχοδιώκτριας που την εκφράζει. Είναι μακράν η καλύτερη εισαγωγή σε επεισόδιο σειράς του “Flarrowverse”!

legends_s02e01_1

Οι χαρακτήρες έχουν την ίδια δυνατή χημεία μεταξύ τους όπως και παλιότερα. Παρ’ όλες τις διαφορές και διαφωνίες τους, ο θεατής νιώθει ότι νοιάζονται ο ένας για τον άλλο και πως όντως είναι ομάδα. Αυτό πιστεύω πως είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία ολόκληρης της σειράς και όχι μόνο του συγκεκριμένου επεισοδίου. Οι διάλογοι είναι πολύ καλοδουλεμένοι και ξεφεύγουν από το στοιχείο της σαπουνόπερας, που υποβόσκει στις υπόλοιπες σειρές του CW. Η σκηνοθεσία και τα εφέ, όπως και στην πρώτη σεζόν, είναι πολύ καλά και δεν φαίνεται καθόλου πως όλα αυτά έγιναν με σχετικά μικρό budget. Η σειρά, επίσης, έχει αποκτήσει ένα πιό R-rated ύφος, ειδικά σε ότι αφορά την White Canary, το οποίο την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και κάνει εμένα να ανυπομονώ για το μέλλον. Ή για το παρελθόν… Ή για οπουδήποτε αποφασίσουν να πάνε μετά!

Είναι πολύ ωραίο να ξαναβλέπεις την ομάδα και η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα και τραβάει τον θεατή. Πλέον ανυπομονώ για την εμφάνιση της Justice Society of America και τη συνεργασία του Damien Darhk με τον Reverse Flash. Συνοπτικά, το LEGENDS OF TOMORROW με έχει αφήσει άναυδο! Ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά και έχει τις δυνατότητες να τον πάει ακόμη ψηλότερα. Είτε είστε fans των χαρακτήρων, είτε απλά θέλετε μία διασκεδαστική και καλοφτιαγμένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, δεν πρέπει να το χάσετε.