Grey Area: Our Town

Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα συγκινητικό comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Grey Area: Our Town

Writer/ArtistTim BirdPublisherAvery Hill Publishing

Είχα ακούσει αρκετά, τόσο για τις εκδόσεις της Avery Hill (μια σχετικά μικρή, αγγλική ανεξάρτητη εκδοτική) και για το πρώτο τεύχος του GREY AREA (με τίτλο FROM THE CITY TO THE SEA), που κέρδισε το βραβεία Best Comic Of 2014-15, στα British Comic Awards. Οπότε, όταν βρήκα μια αρκετά καλή προσφορά, το τσίμπησα χωρίς πολλή σκέψη. Και τι ευχάριστη έκπληξη με περίμενε!

Εκεί που το προηγούμενο τεύχος, ουσιαστικά, περισσότερο μας μεταφέρει την αίσθηση ενός ταξιδιού (κατά μήκος του Τάμεση, από το Λονδίνο ως τη θάλασσα), εδώ ο ταλαντούχος Tim Bird μιλά για την ανάμνηση ενός τόπου, ή μάλλον για τον τρόπο που κάθε τόπος γίνεται κομμάτι και φορέας των αναμνήσεων μας. Ελάχιστες λέξεις και έντονες κόκκινες πινελιές, ανάμεσα σε, κατά τα άλλα, μουντά χρώματα, συνθέτουν ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα συγκινητικό comic.

Τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια, εξαιρετικά production values και όμορφες εκπλήξεις, συνόδευαν την έκδοση που πήρα στα χέρια μου. Η ανάγνωση του comic με έπιασε μάλλον απροετοίμαστο και σίγουρα θα έχω περισσότερο ανοιχτά τα μάτια μου, τόσο για τον δημιουργό όσο και για την εν λόγω εκδοτική.