Dark Knight III: The Master Race #6

Ένα τεύχος σκέτη απογοήτευση!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dark Knight III: The Master Race #6

WritersFrank Miller, Brian AzzarelloArtistAndy KubertPublisherDC Comics

Ο Frank Miller είναι ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς που έχουν ασχοληθεί με τον Batman, και ένας από τους βασικότερους λόγους γι’ αυτό είναι το THE DARK KNIGHT RETURNS. Παρ’ ότι το sequel, THE DARK KNIGHT STRIKES AGAIN, ήταν, κατά γενική ομολογία, μια αποτυχία, όλοι είχαμε μεγάλές βλέψεις THE MASTER RACE.

Η σειρά ξεκίνησε δίνοντας πολλές υποσχέσεις και χτίζοντας ένα ενδιαφέρον τοπίο. Όμως, όσο προχωρά η ιστορία, ολοένα και χάνονται ευκαιρίες για να γίνει κάτι εντυπωσιακό. Πολλοί χαρακτήρες που δεν αξιοποιούνται, ένας κακός με μεγάλες βλέψεις να είναι κάτι σπουδαίο, που όμως απλά αναλώνεται στο τίποτα, και μια εξέλιξη πλοκής πολύ πρόχειρη. Το artwork είναι υπέροχο και σώζει αρκετά την κατάσταση, καθώς είναι από τα καλύτερα στην πρόσφατη ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη.

Το έκτο τεύχος είναι σκέτη απογοήτευση. Προσφέρει μερικές μόνο εντυπωσιακές σκηνές δράσης και ένα φινάλε που σε αφήνει στα κρύα του λουτρού, καθώς μένει μετέωρο το αν πέθανε ή όχι ο Batman, αλλά στο σύνολό του δεν προσφέρει τίποτα στην ιστορία. Όταν ο αναγνώστης περιμένει σχεδόν τρεις μήνες για τη συνέχεια, θέλει κάτι περισσότερο από αυτό. Η ιστορία δεν προχωρά σχεδόν καθόλου και μόλις αρχίζει όντως να συμβαίνει κάτι, το τεύχος τελειώνει. Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόσο πρόχειρα και τόσο άρρυθμα η αφήγηση, όμως σίγουρα χαντακώνει την ιστορία.

Απομένουν δυο μόλις τεύχη για την ολοκλήρωση της σειράς και δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι τόσο καλό που να βελτιώσει τη συνολική εικόνα, όμως εξακολουθώ να ελπίζω.