Cave Carson Has A Cybernetic Eye #1

Ρίξτε του μια ματιά!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cave Carson Has A Cybernetic Eye #1

WritersGerard Way, John RiveraArtistMichael Avon OemingPublisherDC Comics (Young Animal)

Στον τρίτο τίτλο του Young Animal imprint της DC, ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας σπηλαιολόγος με το βολικό όνομα Cave. Και επειδή, απ’ ότι φαίνεται, εκτός από το όνομα, του βγήκε και το μάτι (ένα από τα πολλά απαράδεκτα αστεία με μάτια που μου ήρθαν – damn, έπρεπε να ζητήσω μεγάλο review για να χωρέσω περισσότερα), ο Cave έχει πλέον cybernetic enhancements, για λόγους που, μάλλον, είναι σημαντικοί και που, μάλλον, το comic θα μας εξηγήσει στη συνέχεια.

Παρά την απλή action/adventure ατμόσφαιρα που περιβάλει τον συγκεκριμένο παλιό χαρακτήρα της DC, η οποία ενισχύεται και από την καρτουνίστικη εικονογράφηση του Michael Avon Oeming, η καινούργια ενσάρκωση του CAVE CARSON φαίνεται πως θα είναι ένα αρκετά σοβαρό και heart-felt comic, με έναν μεσήλικα πρωταγωνιστή, που συνειδητοποιεί ότι η ζωή του είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική.

Με τις ιστορίες της νεκρής συζύγου του, την όχι ακριβώς ιδανική σχέση του με την κόρη του και την ξαφνική εμφάνιση των μυστηριωδών κατοίκων ενός κρυμμένου, υπόγειου βασιλείου, φαίνεται πως η ιστορία του CAVE CARSON θέλει να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από την χιλιοειπωμένη αφήγηση για την κρίση μέσης ηλικίας. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρει, αλλά λίγη σημασία έχει, αφού, φτάνοντας στο τέλος του τεύχους, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα.