Cannibal #1

Μια συμπαθητική αλλά χιλιοειπωμένη ιστορία...

Ένα περιπετειώδες και μυστηριώδες comic, έρχεται να σας καθηλώσει. Κάπως, τουλάχιστον, γιατί η αλήθεια είναι πως το βασικό concept δεν είναι και πολύ πρωτότυπο.

Το 1994, κάποιοι επιστήμονες, προσπαθώντας να σώσουν τον άνθρωπο από μία επιδημική ασθένεια του παρελθόντος που κάνει επανεμφάνιση, δημιούργησαν κάτι ακόμα χειρότερο, και με πολύ περίεργες παρενέργειες. Αυτές είναι η μετατροπή των ανθρώπων σε αιμοδιψείς κυνηγούς ανθρώπινης σάρκας. Κοινώς, κανίβαλους. Και τους άφησαν να σουλατσάρουν ανενόχλητοι την ήπειρο (προφανώς, είμαστε στην Αμερικάνικη ήπειρο). Αυτό, όπως φαίνεται, δεν είναι και ό, τι καλύτερο.

Κάπου εδώ ξεκινά η ιστορία μας και το πρώτο κεφάλαιο. Βρισκόμαστε “Somewhere in Florida”, όπου, σε ένα bar, οι σκληροί άντρες μπεκροπίνουν. Ο βοηθός (ανήλικο παιδάκι) βγαίνει να πετάξει τα σκουπίδια, και εκεί ακριβώς γνωρίζουμε τον πρώτο μας κανίβαλο. Η όλη υπόθεση αναστατώνει και εξοργίζει την κοινότητα, η οποία αποφασίζει να παραμελήσει τις εντολές της αστυνομίας και να τον κυνηγήσει. Η ομάδα κρούσης είναι “τριχωτοί άντρες με καραμπίνες και καρό πουκάμισα”.

Ο δράστης αποδεικνύεται πιο ικανός από ότι περίμεναν και γίνεται ένας χαμός μεταξύ των κυνηγών. Το τέλος, βέβαια, είναι αισιόδοξο για όλους.

cannibal1

Παράλληλα με τη βασική ιστορία, τρέχουν και κάτι άλλα θεματάκια, για τα οποία παίρνουμε από λίγες έως καθόλου πληροφορίες. Αλλά δεν πειράζει, γιατί υπάρχει αρκετή δράση.

Οι εικόνες εναλλάσσονται γρήγορα και έξυπνα, και το artwork είναι, συνολικά, αρκετά ικανοποιητικό. Κάπως σκοτεινό και λίγο μακάβριο, τουλάχιστον στα ξεκοιλιάσματα. Προσωπικά, αυτή η αγριότητα μου αρέσει.

Κατά τα άλλα, το CANNIBAL #1 δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Είναι συμπαθητικό, αλλά η ιστορία είναι χιλιοειπωμένη, με ελαφρές διαφορές στον ιό που την εκάστοτε φορά μαστίζει την ανθρωπότητα. Όπου “ανθρωπότητα”, βλέπε USA, βασικά…