Tokyo Ghoul Vol. 9

Ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tokyo Ghoul Vol. 9

Writer/ArtistSui IshidaPublisherViz Media

Έξι μήνες μετά την επίθεση στο κρησφύγετο της Aogiri Tree, η CCG συνεχίζει τις έρευνες για το gourmet ghoul και την Rise, ενώ ο Kaneki ψάχνει πληροφορίες για το παρελθόν της Rise και τους λόγους για τους οποίους τον μετέτρεψαν σε ghoul. Υπέρτατος στόχος του, να βρει τον γιατρό Kanou, τον υπεύθυνο για την εγχείρησή του, αλλά και τη δημιουργία και άλλων μονόφθαλμων ghouls.

Σε αυτό το volume, o Sui Ishida μας παρουσιάζει την “καθημερινότητα” των δύο αντίθετων πλευρών (Kaneki και CCG) μισό χρόνο μετά την επιδρομή στο κρησφύγετο της Aogiri. Ο Amon, μετά την προαγωγή του, αποκτά καινούργια βοηθό, η οποία τυχαίνει να είναι η ταλαντούχα κόρη του μέντορά του, κάτι που τον αγχώνει ιδιαίτερα και τον δυσκολεύει να δημιουργήσει καλή σχέση μαζί της. Από την άλλη, ο Kaneki προσπαθεί να μάθει όσο περισσότερα μπορεί για την Aogiri Tree, αλλά και για το παρελθόν της Rise. Όπως είναι κατανοητό, αυτό το volume δεν έχει μάχες, ωστόσο φέρνει στο φως τους ιδιαίτερους χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών. Μας αποκαλύπτει στοιχεία αντίθετα με την εικόνα που είχαμε ως τώρα, με τον σκληροτράχηλο Amon να είναι ευάλωτος και τον αγαθό Kaneki να είναι κυνικός. Το artwork συνεχίζει να είναι υψηλού επιπέδου, όπως και στα υπόλοιπα volumes της σειράς.

Το 9ο volume μας προετοιμάζει για “μεγάλα πράγματα”, αλλά και μας υπενθυμίζει πως κανείς από τους χαρακτήρες δεν είναι άτρωτος. Ίσως αυτό κάτι να υποδηλώνει για την συνέχεια της σειράς…