James Bond Hammerhead #1

Δράση και σασπένς σε μια αξιόλογη Bond story
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

James Bond Hammerhead #1

WriterAndy DiggleArtistLuca CasalanguidaPublisherDynamite Entertainment

Μετά τους Warren Elis και Jason Masters, ο κλήρος για τη συνέχεια των κομιξικών περιπετειών διασημότερου κατασκόπου του κόσμου (κάτι όχι τόσο καλό για κατάσκοπο), έπεσε στους Andy Diggle και Luca Casalanguida και από το πρώτο του τεύχος, το HAMMERHEAD φαίνεται πως θα είναι μια καλή ιστορία του 007.

Μια υπόθεση hacking, η οποία δεν εξελίσσεται όπως τα κεφάλια στην ΜΙ6 θα ήθελαν, και ένα γεγονός που αρχικώς έμοιαζε με έναν αντικαπιταλιστικό ακτιβισμό, συνδέεται με την Βρετανική Κυβέρνηση, το παγκόσμιο εμπόριο οπλικών συστημάτων και φυσικά την εγχώρια και διεθνή πολιτική και οικονομική ελίτ. Λόγω της αρχικής αποτυχίας, ο Μ αποσπά τον 007 από την ουσία της αποστολής και του αναθέτει τα δευτερεύοντα καθήκοντα φύλαξης των εμπλεκομένων υψηλά ιστάμενων προσώπων, στο διεθνές εμπόριο όπλων στο Ντουμπάι. Ο Bond, συναντά εκεί την – ποιος θα το έλεγε – όμορφη κόρη του Βρετανού πολεμοκάπηλου, όπου του παρουσιάζει τα νέα υπερ-όπλα της εταιρίας. Δεν έχουν, όμως, αντιληφθεί ότι κάποιος πράκτορας του Kraken (το κωδικό όνομα του άγνωστου villain) τους παρακολουθεί.

Το comic κινείται στα επίπεδα των ταινιών: δράση, σασπένς, το κλασικό φλερτ Bond/Moneypenny, όμορφες και μοιραίες γυναίκες, gadgetάκια. Ο Diggle δημιουργεί έναν εξαιρετικό κόσμο, συνδέοντας τη μυθοπλασία του υπερκατασκόπου του Ian Fleming με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιστορικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα, ο Luca Casalanguida σχεδιάζει υπέροχα τις σελίδες του τεύχους, θυμίζοντας κλασικό artwork κατασκοπικών θρίλερ.
Σε γενικές γραμμές, το τεύχος είναι μια αξιόλογη Bond story. Δεν θα φέρει τα πάνω κάτω στο Μέσο, αλλά αξίζει μια ματία. Άλλωστε, όπως αναφέρει και η Victoria Hunt, “We are not here to change the world, Mr. Bond. We are here to maintain the status quo.”