Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;

Στον τομέα του κινηματογράφου, το όνομα Marvel είναι συνώνυμο με την επιτυχία, καθώς την τελευταία δεκαετία έχει εδραιωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα studios παραγωγής blockbusters παγκοσμίως. Πιστοί στο πνεύμα του εκάστοτε χαρακτήρα και των περιπετειών του, με τους κατάλληλους ηθοποιούς να ερμηνεύουν τους ήρωες τους, ανθρώπους πίσω από τις κάμερες που ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά τους εν λόγω ήρωες και ένα κινηματογραφικό σύμπαν που όμοιο του δεν είχαμε δει στις σκοτεινές αίθουσες.

Πρόσφατα, βγήκε στις αίθουσες το DOCTOR STRANGE, οπότε ποια καλύτερη αφορμή για να δούμε ποιες είναι οι 10 καλύτερες ταινίες των Marvel Studios;

10

Thor

2011WritersJ. Michael Straczynski, Ashley Miller, Zack Stentz, Don Payne DirectorKenneth Branagh CastChris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Idris Elba Marvel Studios

Το THOR ήταν το πρώτο δύσκολο πείραμα των Marvel Studios, καθώς μέχρι τότε, είχαν βγάλει ταινίες για τον Iron Man και τον Hulk, το origin των οποίων είναι συνώνυμο με την επιστήμη και την τεχνολογία και οι οι περιπέτειες των οποίων λαμβάνουν χώρα στη Γη. Ωστόσο, με το THOR ξεκινάει η ενασχόληση με τα πιο φανταστικά στοιχεία των comics.

Ο σκηνοθέτης, Kenneth Branagh, χωρίζει την δράση σε δύο επίπεδα, στη δράση που διαδραματίζεται στην Asgard και τους λοιπούς εκ των 9 Κόσμων και στη δράση που διαδραματίζεται στην Γη. Στις σκηνές της Γης, είναι εύκολο να δούμε πως η ταινία προσπαθεί να εξανθρωπίσει τον Thor. Από την άλλη, στις σκηνές στην Asgard, βλέπουμε να εκτυλίσσεται το οικογενειακό δράμα μεταξύ των Thor, Loki και Odin, σκηνές τις οποίες μπορούμε να κατανοήσουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε, παρά το γεγονός ότι διαδραματίζονται σε φανταστικές πόλεις στο διάστημα.

Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Chris Hemsworth είναι αξιοπρεπέστατη και είναι ικανοποιητική στην απεικόνιση της εξέλιξης του Thor από αλαζόνα πολεμιστή σε τίμιο προστάτη των αδυνάμων, η Natalie Portman κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τον ρόλο του τυπικού love interest (οι ανθρώπινοι χαρακτήρες και η εκτεταμένη χρήση τους είναι το κύριο αρνητικό των ταινιών του Θεού του Κεραυνού, πράγμα που δε θα δούμε στο RAGNAROK) και o Anthony Hopkins εκπέμπει σκληράδα, πυγμή και αποφασιστικότητα ως Odin, αλλά αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο Tom Hiddleston στον ρόλο του Loki.

Όπως βλέπουμε τον Thor να αφήνει πίσω τον εγωισμό του και να γίνεται ο ήρωας που θα καταλήξει να συμμετέχει στους Avengers, έτσι βλέπουμε και τον Loki να αφήνει πίσω τον παλιό του εαυτό, να αποδέχεται την αληθινή του ταυτότητα και να μεταμορφώνεται στον μηχανορράφο villain που θα βασανίζει για πολύ καιρό τον αδερφό του.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1