Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
1

Captain America: Civil War

2016WritersChristopher Markus, Stephen McFeely DirectorsAnthony Russo, Joe Russo CastChris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Tom Holland, Paul Rudd Marvel Studios

Η αλήθεια είναι πως τα τα GUARDIANS, WINTER SOLDIER και CIVIL WAR κονταροχτυπήθηκαν για την κορυφή. Όσο περισσότερο το σκεφτόμουν, τόσο πιο σίγουρος ήμουν πως το CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR είναι η καλύτερη ταινία των Marvel Studios.

Έπειτα από μία αποστολή των New Avengers, κατά την οποία πέθαναν αθώοι, τα Ηνωμένα Έθνη αποφασίζουν να υπογράψουν ένα σύμφωνο, το οποίο θα τους έδινε τον έλεγχο των Avengers. Η ομάδα χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, τη μεριά του Cap που είναι κατά του συμφώνου και θεωρεί ότι η ομάδα θα καταλήξει να υπηρετεί συμφέροντα τρίτων, και και τη μεριά του Iron Man που είναι υπέρ του συμφώνου και υποστηρίζει τα μέλη να είναι υπόλογα για τις πράξεις τους. Ταυτόχρονα, έχουμε και την παρουσία του Bucky. Ένας μυστηριώδης άντρας, ο Zemo, προσπαθεί να παγιδεύσει τον Bucky, ο οποίος πλέον δε λειτουργεί ως Winter Soldier και έχει ανακτήσει τις αναμνήσεις του, και να υποκινήσει τους Avengers να κινηθούν εναντίον του.

Εκτός από τους New Avengers, εμφανίζονται και τα παλιότερα μέλη όπως ο Iron Man (duh…) και ο Hawkeye, περνάει για την μεγάλη σκηνή του αεροδρομίου ο Ant-Man και κάνουν το ντεμπούτο τους στο σύμπαν της Marvel o Black Panther και ο Spider-Man.

Με ένα τόσο μεγάλο cast, είναι πολύ εύκολο να προκύψει ένας μεγάλος αχταρμάς. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει. Τα δύο συγγραφικά και σκηνοθετικά δίδυμα συνδυάζουν με χαρακτηριστική άνεση τις δύο κύριες πλοκές, διατηρούν στο επίκεντρο όλων των γεγονότων τον Cap, αλλά δίνουν αρκετό χρόνο σε όλους τους χαρακτήρες και ο καθένας έχει το δικό του arc. Αν εξαιρέσουμε τους δύο πρωταγωνιστές, ξεχωρίζει ο Black Panther, από τους πιο καλογραμμένους χαρακτήρες όλων των ταινιών και από τους πιο εντυπωσιακούς οπτικά. Ο Spider-Man δεν έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, αλλά οι Russos μας δίνουν μια πρόγευση του τι θα δούμε το 2017 στην προσωπική του ταινία και δε γίνεται να μην ενθουσιαστούμε. Η Wanda έχει τον ρόλο που είχαν οι New Warriors στο CIVIL WAR των comics, οπότε ο ρόλος της είναι σημαντικός.

Ούτε στον τομέα της δράσης δεν απογοητεύουν οι Russos. Το αντίθετο, μάλιστα, παρέδωσαν κάποιες από τις καλύτερες μάχες των υπερηρωικών ταινιών. Στο WINTER SOLDIER επικεντρώθηκαν στις πολεμικές τέχνες και στις μάχες σώμα με σώμα. Στο CIVIL WAR έχουν ένα τεράστιο cast υπερηρώων και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Μιλάω, φυσικά, για τη σκηνή του αεροδρομίου, όπου οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Ακόμα και ο πιο κυνικός θεατής θα ευχαριστηθεί να βλέπει όλους αυτούς τους ήρωες να πολεμούν μεταξύ τους, ειδικά όταν είναι τόσο καλά σκηνοθετημένη, καθώς όλοι έχουν τις στιγμές που λάμπουν. Η άλλη μάχη που είναι τόσο σημαντική, όχι για την δράση αυτή καθαυτή, αλλά για το συναισθηματικό υπόβαθρο, είναι η τελική μονομαχία των Captain America και Bucky με τον Iron Man.

 

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1