Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
8

Avengers: Age of Ultron

2015WriterJoss Whedon DirectorJoss Whedon CastChris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, James Spader, Paul Bettany, Elizabeth Olsen Marvel Studios

Το AVENGERS: AGE OF ULTRON είναι ένα μικρό, αλλά όμορφο χάος. Στην πρώτη ταινία, ο Josh Whedon τα πήγε περίφημα. Εδώ ήταν ακόμα πιο φιλόδοξος και ήθελε να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα σε 2,5 ώρες.

Οι Avengers έχουν βρει μετά από πολύ ψάξιμο το σκήπτρο του Loki, το οποίο βρισκόταν στην κατοχή της HYDRA. Ο Tony με τον Bruce χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία του…. πετραδιού που βρίσκεται στο σκήπτρο για να δώσουν ζωή στον Ultron, ένα πρόγραμμα που σχεδιάζουν με σκοπό την προστασία του πλανήτη. Και, φυσικά, τα πάντα πηγαίνουν λάθος.

Σε επίπεδο χαρακτήρων, ο Whedon επιχειρεί να μας δώσει μια καλή ματιά στους φόβους και τις ανησυχίες του κάθε μέλους, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της Scarlet Witch για να τους δώσει παραισθήσεις, flashbacks και οράματα. Σε επίπεδο δράσης, προσθέτει ποικιλία στα περιβάλλοντα, κάνει πιο international την ιστορία και όλα τα set pieces έχουν ξεκάθαρες επιρροές από τα comics, είτε είναι οι μάχες των Avengers εναντίον της HYDRA ή του στρατού του Ultron, ζωντανεύοντας τα splash pages των υπερηρωικών comics, είτε είναι η μάχη του Hulk με τον Iron Man, ο οποίος φοράει την Hulkbuster πανοπλία.

Από όλους τους νέους χαρακτήρες (Ultron, Scarlet Witch, Quicksilver), ξεχωρίζει ο Vision. Ίσως φταίει που είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και τον θεωρώ την ψυχή της ομάδας, αλλά όταν τον βλέπαμε στην οθόνη να συζητά με τους υπόλοιπους, να σηκώνει το Mjolnir και να πολεμάει τον Ultron, ξέχασα αμέσως τα ελαττώματα που ταλάνιζαν την ταινία, όπως ο προβληματικός ρυθμός, το forced χιούμορ και η απόφαση να δώσουν ρομαντική διάσταση στην σχέση Widow-Hulk.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1