Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
7

Captain America: The First Avenger

2011WritersChristopher Markus, Stephen McFeely DirectorJoe Johnston CastChris Evans, Hayley Atwell, Hugo Weaving, Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Dominic Cooper Marvel Studios

Έχω αδυναμία στους χαρακτήρες που δεν έχουν πολλά ψυχολογικά, που ασχολούνται με το υπερηρωιλίκι κυρίως γιατί θέλουν να κάνουν την διαφορά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει o Captain America.

Είχε δύσκολη δουλειά ο Joe Johnston με το CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER. Ο πρωταγωνιστής δεν έχει ψυχολογικά (κάτι τέτοια είναι που κρατάνε τους θεατές), φέρει το όνομα και τη σημαία της Αμερικής και η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’40. Παρ’ όλα αυτά, η ταινία είναι ένα μικρό διαμαντάκι ανάμεσα στον όλο και μεγαλύτερο κατάλογο της Marvel.

Ο Johnston έχει εμπειρία με τις ταινίες εποχής (ROCKETEER) και κατάφερε να μεταφέρει πειστικά την ρετρό αισθητική των περιπετειών του Cap και τα tecnhicolor περιβάλλοντα. Τον εξαιρετικό Chris Evans στον ρόλο του Cap συνοδεύει ο Sebastian Stan, ο οποίος θα μας απασχολήσει σε όλη την τριλογία του ήρωα, ο Hugo Weaving που ερμηνεύει τον σατανικό Red Skull και η ερμηνεία του απλά ταιριάζει απίστευτα με την ατμόσφαιρα της ταινίας και η Hayley Atwell, που ήταν τόσο καλή ως Peggy Carter που απέκτησε και δική της σειρά.

Θεωρώ πιο δύσκολο να κρατήσεις την προσοχή του κοινού με έναν ήρωα που φαίνεται βαρετός, αλλά ο Chris Evans πιάνει τον παλμό του ρόλου τόσο καλά, που από ένα σημείο και μετά βλέπεις μόνο τον Steve. Αν λάβουμε υπόψη και το τελείως διαφορετικό σκηνικό από τις υπόλοιπες ταινίες της Marvel και την απλότητα που διέπει την ιστορία και τους χαρακτήρες, τότε έχουμε στα χέρια μας μία από τις πιο υποτιμημένες ταινίες της εταιρείας.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1