Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
5

Iron Man

2008WritersMark Fergus, Art Marcum, Matt Holloway DirectorJon Favreau CastRobert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Terrence Howard, Jon Favreau Marvel Studios

Και φτάσαμε στην ταινία που τα ξεκίνησε όλα. Αν δεν είχαν τεθεί γερές βάσεις με το IRON MAN, πιθανότατα να κατέρρεε όλο το οικοδόμημα ονόματι Marvel Cinematic Universe, πριν καλά-καλά ξεκινήσει.  Για καλή μας τύχη, το IRON MAN ήταν απόλυτα επιτυχημένο σε κάθε επίπεδο and the rest is history, που λένε και οι φίλοι μας στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Είναι δύσκολο να βρεις κάποιο σημαντικό αρνητικό στην ταινία. Ο Robert Downey Jr. είναι κυριολεκτικά γεννημένος για το ρόλο. Έχουμε φτάσει σε σημείο Tony Stark και Robert Downey Jr. να είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και η ερμηνεία του να έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα στα comics.

O Jon Favreau ισορροπεί υποδειγματικά το δράμα και την σοβαρότητα με το χιούμορ και τις πιο ανάλαφρες στιγμές, κύρια πηγή των οποίων είναι φυσικά ο Tony και οι αυτοσχεδιαστικές ικανότητες του RDJr. Όσον αφορά στον villain, χτίζεται ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ του Tony και του Stane, ωστόσο από ένα σημείο και μετά δε δίνεται το κατάλληλο υλικό στον Jeff Bridges, για να πάει τον ρόλο ένα σκαλί παραπάνω. Αλλά σε μια τέτοια ταινία ο αντίπαλος δεν είναι τόσο σημαντικός, καθώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε τους αγαπημένους μας ήρωες να προσπαθούν να τιθασεύσουν τις δυνάμεις τους ή να τελειοποιήσουν τις ικανότητες τους, κάτι που συμβαίνει πρωτίστως στα origins τους. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη “στιβαρότητα”, όταν βλέπουμε τον Tony να χρησιμοποιεί τις πανοπλίες του, καθώς δίνεται περισσότερη προσοχή στο πώς τις σχεδίασε, παρέχοντας μια αίσθηση ψευτορεαλισμού.

Οφείλω να κάνω μία αναφορά στην σκηνή μετά τα credits, στην οποία ο Nick Fury προειδοποιεί τον Tony ότι έγινε μέρος ενός μεγαλύτερου σύμπαντος, προειδοποιώντας ταυτόχρονα και τους θεατές ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1