Arrow S05E06

So It Begins
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS05E06 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim, Wendy Mericle, Brian Ford Sullivan DirectorJohn Behring CastStephen Amell, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, Echo Kellum, Paul Blackthorne, Rick Gonzalez, Madison McLaughlin NetworkThe CW

Ο μυστηριώδης Prometheus ξεκινάει και επίσημα τον πόλεμό του ενάντια στον Green Arrow, αρχίζοντας με τη δολοφονία διαφόρων τυχαίων πολιτών της Star City. Ή μήπως δεν είναι και τόσο τυχαίοι;

To “So It Begins”, το οποίο αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της αλήθειας για τον Prometheus, είναι ένα μεγάλο callback στην πρώτη σεζόν (όπως και ολόκληρη η πέμπτη, ως ένα σημείο), τότε που η σειρά δεν στόχευε να αναδείξει ένα ολόκληρο υπερηρωικό σύμπαν, αλλά να δώσει μια διαφορετική, αρκετά πιο ρεαλιστική και σκοτεινή προσέγγιση του ήρωα.

Έπειτα από έναν Oliver που σκοτώνει και την νέα νέμεσή του που μοιάζει με μια διεφθαρμένη εκδοχή της υπερηρωικής περσόνας του, κάνει τη δυναμική της επανεμφάνιση η Λίστα, την οποία του είχε δώσει ο πατέρας του και περιείχε ονόματα της ελίτ της Star City που είχε κάνει την πόλη έρμαιο των φιλοδοξιών της.

Στα flashbacks, κάνει και το ντεμπούτο του ως Konstantin Kovar o Dolph Lundgren, ο οποίος μοιάζει απειλητικός και ο κατάλληλος αντίπαλος για να διαμορφώσει τον Oliver στον ψυχρό εκτελεστή που γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν.