Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant
6

X-O Manowar

WritersRobert Venditti, Andy Runton, Justin Jordan, Rafer Roberts, Amy Chu, Jody Houser, Matt Kindt, Philip TanArtistsClay Mann, Cary Nord, Lee Garbett, Trevor Hairsine, Vicente Cifuentes, Bryan Hitch, Andy Runton, Rafer Roberts, Rafa Sandoval, Clayton Henry, Cafu, Robert Gill, Joe Bennett, Roberto De La Torre, J.G. Jones, Pere Perez, Mike McKone, Adam Gorham, Francis Portela, Diego Bernard, Tom FowlerValiant

Πριν διαβάσω το X-O MANOWAR, είχα την εντύπωση ότι ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ένας συνδυασμός της ηγετικής τριάδας της Marvel, δηλαδή των Captain America, Iron Man και Thor. Και αυτό, γιατί έχουμε τον Aric, ένα Βησιγότθο (το ξέρω ότι δεν είναι Βίκινγκ, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ), που τον απαγάγει μια εξωγήινη φυλή και τον χρησιμοποιεί ως σκλάβο. Στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί, βρίσκει μια τεχνολογικά προηγμένη πανοπλία των εξωγήινων (Iron Man) και χάρη σε αυτή δραπετεύει. Όταν όμως επιστρέφει πίσω στη Γη, ανακαλύπτει ότι έχουν περάσει 16 αιώνες από την απαγωγή του και πλέον ο κόσμος που ήξερε δεν υπάρχει πια (Captain America).

Δεν ξέρω αν όντως οι δημιουργοί του X-O MANOWAR είχαν αυτό το συνδυασμό στο νου τους, όταν έφτιαχναν το συγκεκριμένο ήρωα, πάντως ο Robert Venditti σίγουρα ξεφεύγει από αυτή την αρχική εντύπωση και φτιάχνει κάτι πολύ καλύτερο. Για εμένα, το run του Venditti στο X-O MANOWAR είναι ένα άριστο δείγμα σωστής χρήσης της μακροχρόνιας αφήγησης που προσφέρουν τα μηνιαία comics. Στη διάρκεια του run, ο Aric αναπτύσσεται πλήρως ως χαρακτήρας, περνώντας από πολλά στάδια. Ξεκινά υπεροπτικός, απρόσεκτος, πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, γίνεται απελευθερωτής, κατακτητής, γνωρίζει την ταπείνωση, γίνεται ηγέτης του λαού του και καταλήγει υπερασπιστής ολόκληρης της Γης και όχι μόνο. Αυτή η πολύπλευρη ανάπτυξη του χαρακτήρα είναι ντυμένη με κλασική υπερηρωική δράση, δοσμένη από βετεράνους και ανερχόμενους σχεδιαστές όπως Cary Nord, Lee Garbett, Diego Bernard, Rafa Sandoval και Robert Gill.

Το συγκεκριμένο run ολοκληρώθηκε πρόσφατα με το τεύχος #50 και είναι σίγουρα από τα καλύτερα, όχι μόνο της Valiant, αλλά γενικά υπερηρωικά runs των τελευταίων ετών.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1