Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant
4

Harbinger Wars

WritersJoshua Dysart, Duane SwierczynskiArtistsClayton Henry, Clayton Crain, Mico Suayan, Pere PerezValiant

Και περνάμε τώρα στο πρώτο event της Valiant μετά το 2012, το HARBINGER WARS. Αν και τα γεγονότα αυτής της ιστορίας δεν επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο της Valiant, όπως στην περίπτωση του ARMOR HUNTERS, το HARBINGER WARS έφερε σε τροχιά σύγκρουσης δύο από τους τότε βασικούς τίτλους της εταιρείας, το HARBINGER και το BLOODSHOT.

Αυτό που μου άρεσε πολύ με αυτό το event, είναι η μαεστρία με την οποία στήθηκε. Δεν έσκασε από το πουθενά, αλλά ήταν φυσική συνέχεια των όσων είχαν γίνει στις δύο σειρές. Επίσης, βρήκα πολύ θετικό το ότι μπορείς να διαβάσεις είτε το κυρίως event μόνο του είτε το κάθε tie-in arc των εμπλεκομένων σειρών ξεχωριστά, χωρίς να νιώθεις χαμένος ή ότι σου λείπουν πληροφορίες. Αν πάλι επιλέξεις να διαβάσεις και τα τρία μέρη του event, τότε η ιστορία εμπλουτίζεται, χωρίς να υπάρχουν κουραστικές επαναλήψεις. Για όποιον έχει κάποια εμπειρία από υπερηρωικά comics και τα σχετικά events, ξέρει πως τα παραπάνω κατορθώματα του HARBINGER WARS δεν είναι καθόλου εύκολα.

Από πλευράς ιστορίας, το HARBINGER WARS είναι μια περιπέτεια υψηλών οκτανίων, που καταφέρνει, όχι μόνο να φέρει κοντά τους δύο εμπλεκόμενους τίτλους, αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνει και το σύμπαν της Valiant, εισάγοντας την ομάδα Generation Zero. Η συγκεκριμένη ομάδα αγαπήθηκε γρήγορα από το κοινό της Valiant και πρόσφατα απέκτησε δική της σειρά. Επιπλέον, το HARBINGER WARS δεν ήταν ένα ανούσιο event, αλλά είχε συνέπειες για τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες και έθεσε τα θεμέλια για τα μελλοντικά arcs, τόσο του BLOODSHOT όσο και του HARBINGER.

Για όλα τα παραπάνω στοιχεία, που δυστυχώς σπανίζουν στα mainstream υπερηρωικά events, το HARBINGER WARS βρίσκεται τόσο ψηλά σε αυτή τη λίστα.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1