Titans #4

Προβλέψιμο, αλλά όχι κακό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Titans #4

WriterDan AbnettArtistBrett BoothPublisherDC Comics

Στο τέταρτο μέρος του arc “The Return of Wally West”, βλέπουμε τους Titans να προσπαθούν να βρουν και να σώσουν τη Linda Park από τα χέρια ενός από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς τους, τον τεχνομάγο Kadabra. Οι προσπάθειές τους αυτές τους οδηγούν κατευθείαν στην παγίδα του Kadabra, που έχει σκοπό να εξοντώσει τον Wally West, φτάνοντάς τον στα όριά του.

Η παραπάνω σύνοψη μπορεί να είναι γνώριμη σε ορισμένους και αυτό οφείλεται στο ότι μέχρι στιγμής η σειρά ακολουθεί την πεπατημένη των υπερηρωικών comics. Ευτυχώς, ο Dan Abnett γράφει καλά τον Wally West, που βρίσκεται στο επίκεντρο του arc, και αυτό κάπως σώζει τη σειρά. Επίσης, άλλα μέλη του cast, που σε προηγούμενα τεύχη είχαν παραγκωνιστεί, με αποτέλεσμα η σειρά να θυμίζει solo τίτλο του κοκκινομάλλη Flash με guest άλλων χαρακτήρων, σε αυτό το τεύχος χρησιμοποιούνται λίγο περισσότερο. Στο εικαστικό κομμάτι, ο Brett Booth είναι ο γνωστός Brett Booth, δηλαδή προσφέρει δυναμικό σχέδιο στις σκηνές δράσης, αλλά με εμφανή ελαττώματα στις πιο ήρεμες σκηνές, με τις εκφράσεις των χαρακτήρων να μην ταιριάζουν με το τι γίνεται στην ιστορία.

Παρόλη την προβλεψιμότητα και τα προβλήματα στο σχέδιο, η καλή γραφή κάποιων χαρακτήρων σώζει το τεύχος από το να είναι κακό. Προσωπικά, περιμένω τη συνέχεια, αλλά αυτό οφείλεται σημαντικά στο ότι είμαι fan του Wally West. Εν κατακλείδι, το τεύχος (και η σειρά γενικά μέχρι στιγμής) ενδείκνυται για τους fans του Wally West και όσους θέλουν να δουν πώς θα προχωρήσει η επανεισαγωγή του στο σύμπαν της DC. Για τους υπόλοιπους, read on your own risk.