American Monster #5

Δίνει αρκετά για να σε κρατήσει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

American Monster #5

WriterBrian AzzarelloArtistJuan DoePublisherAfterShock Comics

Το τελευταίο τεύχος του πρώτου κύκλου του AMERICAN MONSTER φέρνει κάποιες απαντήσεις, αν και όχι όλες όσες περιμέναμε, και ανοίγει νέα κεφάλαια.

O Felix πασχίζει να τα καταφέρει με την “επιχείρησή” του, με το πένθος του και με την κόρη του, όταν δέχεται μία αναπάντεχη και αμφιβόλων προθέσεων επίσκεψη από τον Theo. Η παρέα της Snow επεξεργάζεται ιδέες, όπως ο θάνατος και η σεξουαλικότητά τους, σε διάφορα στάδια νηφαλιότητας και με διάφορους ανορθόδοξους τρόπους και συντρόφους.

Το σενάριο του Azzarello αφήνει κενά και είναι αρκετά σπασμωδικό, αλλά το ύφος του συμβαδίζει με το συνολικότερο concept της παρακμής. Κάθε κίνηση των χαρακτήρων, και ιδιαίτερα των νεαρότερων εξ αυτών, φαίνεται να γίνεται αντανακλαστικά και ασυνείδητα, απλά επειδή πρέπει ή επειδή δεν έχει κάτι καλό η τηλεόραση. Το artwork είναι όμορφο και εύγλωττο. Το storytelling γίνεται ακόμη καλύτερο από τεύχος σε τεύχος, το ίδιο και το coloring, επίσης δια χειρός Juan Doe.

Ενώ δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες των προοπτικών, το AMERICAN MONSTER έχει προχωρήσει πολύ μέσα στα πρώτα πέντε τεύχη και, αν και αφήνει ασάφειες, δίνει αρκετά, ώστε να κρατήσει τους αναγνώστες του για τη συνέχεια.