Black Panther: World of Wakanda #1

Ταξίδι στη φανταστική χώρα του Black Panther
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Panther: World of Wakanda #1

WritersYona Harvey, Ta-Nehisi Coates, Roxane GayArtistsAlitha Martinez, Afua RichardsonPublisherMarvel Comics

Το BLACK PANTHER: WORLD OF WAKANDA είναι μια απόπειρα να παρουσιαστούν στον αναγνώστη ιστορίες από την τεχνολογικά προηγμένη, ταραχώδη, αλλά και όμορφη αφρικανική χώρα, την οποία διοικεί ο βασιλιάς Τ’Challa, γνωστός και ως Black Panther. Το πρώτο τεύχος διαδραματίζεται στους χώρους εκπαίδευσης της βασιλικής φρουράς, όπου νεαρές κοπέλες από κάθε σημείο της Wakanda μαθαίνουν να εκπαιδεύονται και να ζουν μαζί. Για τη νεαρή Αyo και την εκπαιδεύτρια της, Aneka, αυτή η συμβίωση θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας ερωτικής σχέσης στην σκιά του πολέμου μεταξύ των X-Μen με τους Ιnhumans.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ta-Nehisi Coates συνεργάζεται με ένα πλήθος ταλαντούχων καλλιτεχνών και writers για να μας φέρουν μια ζεστή ιστορία αγάπης μεταξύ δύο δυναμικών πολεμιστριών και μια δεύτερη ιστορία εκδίκησης. Η δεύτερη ιστορία του τεύχους, που εξερευνά το ταξίδι της επαναστάτριας Zenzi, μας παρουσιάζει την κατάσταση στην άλλη πλευρά των συνόρων, εστιάζοντας στην διαμάχη μεταξύ της Wakanda με την γειτονική χώρα Nikanda. Aν στην πρώτη ιστορία η τέχνη είναι αδιάφορη σε σχέση με τον διάλογο, στην δεύτερη, το artwork με τις εναλλαγές των ζεστών χρωμάτων και τα απαλά σκίτσα δένει υπέροχα με την ψυχοσύνθεση της ηρωίδας και του κόσμου της.

Και οι δύο ιστορίες καταφέρνουν να προσεγγίσουν σύγχρονα θέματα με λεπτότητα και ανθρωπισμό, καθώς και να ταξιδέψουν τον αναγνώστη στη φανταστική χώρα του Black Panther. Σε αυτές τις περίεργες μέρες της ανάδυσης του φόβου για καθετί διαφορετικό, το WORLD OF WAKANDA κάνει πολύ καλή δουλειά στο να προβάλλει την ανθρωπιά που ενυπάρχει σε άτομα και λαούς. Μην το χάσετε!