Gotham S03E09

The Executioner
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS03E09 WritersKen Woodruff, Bruno Heller DirectorJohn Behring CastBen McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Erin Richards, Maggie Geha NetworkFox

Σε αυτό το επεισόδιο, παρακολουθούμε την κάθοδο του Barnes από το ρόλο του αρχηγού της αστυνομίας σε ένα ψυχοπαθή, ο οποίος έχει πάρει το νόμο στα χέρια του. Ακόμη κι αν αποδεχτώ την αιτία της μεταστροφής του χαρακτήρα, και πάλι δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα πώς ο Barnes επέτρεψε στον εαυτό του να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η πραγματικότητα είναι πως ο μόνος λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι για να επιστρέψει ο Gordon στο ρόλο του ενάρετου αστυνομικού. Φυσικά, σε μια σειρά όπως το GOTHAM, όπου οι χαρακτήρες αλλάζουν συμμάχους και κοσμοθεωρίες κάθε 2-3 επεισόδια, η νέα αυτή αλλαγή του status-quo δεν προκαλεί έκπληξη.

Και μιας που λέμε για αλλαγή χαρακτήρων, σε αυτό το επεισόδιο, η Ivy, η οποία με την απότομη αλλαγή ηλικίας φαίνεται πως απέκτησε και πτυχίο βοτανολογίας, αποκαλύπτεται στη Selina. Παράλληλα, ο Nygma αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια του παζλ σχετικά με το θάνατο της Isabella, καταλήγοντας πως πίσω από αυτή βρίσκεται ο Butch. Δε νομίζω, πάντως, να αργήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη. Ελπίζω, όμως, ότι η ιστορία της Isabella δεν τελείωσε εδώ, γιατί αλλιώς θα πρόκειται για ένα από τα πιο ανόητα τεχνάσματα ever.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, το σενάριο του GOTHAM θα επιδείκνυε μια στοιχειώδη συνοχή, οι πρωταγωνιστές δε θα άλλαζαν συνεχώς στρατόπεδα και οι δημιουργοί δε θα υποτιμούσαν τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας. Δυστυχώς, σε αυτόν τον κόσμο, το GOTHAM αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, την πιο αδύναμη τηλεοπτική σειρά της DC και ένα τρανό παράδειγμά σπατάλης δυνατοτήτων και χαμένων ευκαιριών.