Uncanny X-Men Annual #1

Οδεύοντας προς το X-Men vs. Inhumans
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men Annual #1

WriterCullen BunnArtistKen LashleyPublisherMarvel Comics

Παρά τις (πολλές) αδυναμίες του, το UNCANNY X-MEN είναι το πιο συμπαθές από τα X-titles της Marvel. Για να μην παρεξηγηθώ, βέβαια, το μόνο που το δείχνει αυτό είναι πως το γενικό επίπεδο των τίτλων με μεταλλαγμένους πρωταγωνιστές έχει πέσει αισθητά τον τελευταίο (και βάλε) καιρό.

Το UNCANNY X-MEN ANNUAL #1 αποτελεί επίλογο του πρώτου arc του UNCANNY X-MEN, στο οποίο οι Dark Riders εκτέλεσαν αρκετούς μεταλλαγμένους healers. Τώρα, ένας από τους δολοφονηθέντες μεταλλαγμένους επιστρέφει στη ζωή, με αυξημένες δυνάμεις, αλλά εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να ισορροπεί μεταξύ της ικανότητας του να θεραπεύει και να σκοτώνει. Εδώ αποκαλύπτεται και η σημαντικότερη λειτουργία του τεύχους, αφού ο αναστημένος healer έχει την ικανότητα να θεραπεύει τα συμπτώματα των Terrigen Mists. Η αδυναμία του όμως να ελέγξει τις δυνάμεις του οδηγούν την ομάδα στην απόφαση να τον τοποθετήσουν υπό την προστασία του Xorn, με στόχο να τον εκπαιδεύσει. Όπως γίνεται φανερό, ένας μεταλλαγμένος που μπορεί να θεραπεύσει τα συμπτώματα των Terrigen Mists, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, και να ανασταίνει νεκρούς μεταλλαγμένους, είναι ένα wild card στα χέρια του Magneto, ενόψει του X-MEN vs. INHUMANS. Στα συν του τεύχους συγκαταλέγεται το εξαιρετικό σχέδιο του Ken Lashley, αν κι έχω την εντύπωση πως η χρήση των χρωμάτων από τον Woolard ανά φάσεις υποβαθμίζει το συνολικό αποτέλεσμα.

Αν απολαμβάνετε το UNCANNY X-MEN και ανυπομονείτε για το επερχόμενο event, μη διστάσετε να προμηθευτείτε το συγκεκριμένο τεύχος. Αν πάλι ελπίζατε σε ένα annual σαν αυτά που κάποτε σας συγκινούσαν με τις εκπληκτικές one-shot ιστορίες τους, θα συνιστούσα να το αποφύγετε.