Batman/TMNT Adventures #1

Pure fun!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman/TMNT Adventures #1

WriterMatthew K. ManningArtistJon SommarivaPublishersDC Comics, IDW Publishing

IDW, DC και Nickelodeon, όλοι συνεισφέρουν για να κυκλοφορήσει το crossover της χρονιάς: το BATMAN/TMNT ADVENTURES! OK, αντιλαμβάνομαι ότι δεν το βλέπουν όλοι έτσι, αλλά τουλάχιστον για εμένα, τα superhero crossovers είναι κάπως προβλέψιμα (σχεδόν βαρετά). Η μείξη, όμως, του καλύτερου detective με τον Mike και τις υπόλοιπες χελώνες μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: PURE FUN!

Δυστυχώς, βέβαια, δε θα μπορέσω να το επιβεβαιώσω ακόμη, μιας και το πρώτο τεύχος είναι τόσο εισαγωγικό που οι ήρωες δεν έχουν συναντηθεί ακόμη μεταξύ τους (αφού είναι ακόμη σε διαφορετικά universes). Βέβαια, είναι πολύ ευχάριστο τεύχος και οι TMNT προλαβαίνουν και ρίχνουν μερικές φάπες στον Clayface, ο οποίος έρχεται στο Manhattan μέσα από ένα portal… το οποίο θα απασχολήσει, βεβαίως, και τον Batman στην “άλλη” μεριά.

Κάτι πολύ ευχάριστο που δεν περίμενα είναι ότι το artwork της Gotham μεριάς του portal είναι βασισμένο στο αγαπημένο BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Αντίστοιχα, το TMNT πατάει στην τηλεοπτική σειρά του Nickelodeon (χωρίς να είναι CGI βέβαια). Είναι, λοιπόν, ένα τηλεοπτικό crossover που δεν θα γινόταν να βγει ποτέ στην TV.

Το σχέδιο είναι αρκετά καρτουνίστικο, και προσπαθεί να παρουσιάσει ομοιόμορφα αυτά τα δυο art styles και πιστεύω ότι τα καταφέρνει πολύ πετυχημένα να κρατήσει το feeling και των δύο.

Mου άρεσε! Το επόμενο τεύχος είναι ήδη στο wishlist μου, μιας κι ανυπομονώ να πραγματοποιηθεί το όνειρο μου (να δω τον Mike και τον Batman μαζί)!