The Warp

Η Harley Quinn Στην Αυλή Του Βασιλιά!

Η τηλεοπτική σειρά DAYS OF OUR LIVES είναι μια από τις μακροβιότερες στην αμερικανική τηλεόραση, καθώς προβάλλεται από το 1965 μέχρι σήμερα. Λογικό με τόση διάρκεια να έχουν περάσει από το σήριαλ δεκάδες ηθοποιοί. Μια ηθοποιός της, βέβαια, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους απανταχού comics fans. Πρόκειται για την κωμικό και συγγραφέα Arleen Sorkin, που σαν Calliope Jones αποφόρτιζε με την κωμική πλευρά της την δραματική σειρά στα 80s.

Bέβαια, όπως είπαμε και παραπάνω, πέρα από τον ανέμελο χαρακτήρα του ρόλου της, η Sorkin ήταν και συγγραφέας και, όπως λέει και η ίδια, “δε μπορούσα απλά να ξεκινήσω και να λέω τις ατάκες μου. Βαριόμουν και πρότεινα συνέχεια καινούργια πράγματα”. Έτσι, μια ημέρα κάπου στο 1987, και αφού είχε παρακολουθήσει την ταινία THE PRINCESS BRIDE (προβλήθηκε και στην Ελλάδα με τον τίτλο ΤΡΕΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ) σκέφτηκε να προτείνει μια επηρεασμένη από τον Μεσαίωνα ονειρική σεκάνς για την σειρά. Οι παραγωγοί συμφώνησαν και έτσι η Calliope εμφανίστηκε σαν γελωτοποιός να διασκεδάζει την βασιλική οικογένεια. Όλα αυτά, βέβαια, ελάχιστα θα μας ενδιέφεραν αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που θα είχε τεράστια σημασία. Η Sorkin ήταν φίλη με τον Paul Dini από το κολέγιο.

arleen-sorkin

Ο πασίγνωστος σήμερα συγγραφέας είχε ήδη μια αξιοσημείωτη καριέρα από το 1985, έχοντας γράψει σενάρια για τις animated σειρές HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE, TRANSFORMERS, G.I.JOE και άλλες. Δεν αποτελούσε, λοιπόν, κάποια μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι το 1989 τον προσέγγισε η Warner για να εργαστεί στο TINY TOONS ADVENTURES. Αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει στο να αναλάβει λίγο αργότερα τη συγγραφή των επεισοδίων μιας καινούργιας σειράς με τίτλο BATMAN: THE ANIMATED SERIES.

Στο 22ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, με τίτλο “Jokers Favor” (1992), υπήρχε η αρχική ιδέα ο Joker να ξεπετάγεται μέσα από μια τούρτα γενεθλίων. Αυτό φάνηκε λίγο αλλόκοτο στον Dini, που σκέφτηκε ότι μια καλή εναλλακτική θα ήταν να δημιουργήσει μια γυναίκα “τσιράκι” του Joker, για αυτόν τον σκοπό. Ενώ όλα αυτά βασάνιζαν το μυαλό του συγγραφέα, έπρεπε να αντιμετωπίσει και το κρύωμα που είχε αρπάξει. Μια ημέρα, λοιπόν, που ταλαιπωρημένος ήταν αναγκαστικά ξαπλωμένος στο κρεβάτι, θυμήθηκε μια βιντεοκασέτα που του είχε δώσει πολύ καιρό πριν η φίλη του Arleen με τις καλύτερες στιγμές της από την σειρά DAYS OF OUR LIVES (ναι, σωστά το μαντέψατε, υπήρχε και η σκηνή της γελωτοποιού). Όταν ο Dini είδε τη Sorkin με μεταμφιεσμένη σε κλόουν κατάλαβε τι ήταν αυτό που έψαχνε. Ονόμασε τον νέο του χαρακτήρα Harley Quinn και ο σχεδιαστής Bruce Timm έφτιαξε το καταπληκτικό της κοστούμι (παρόλο που ο χαρακτήρας προοριζόταν τότε για μια και μοναδική εμφάνιση σε εκείνο το επεισόδιο).

Η ειρωνία, βέβαια, σε όλο αυτό ήταν πως τελικά ο Paul Dini και η παραγωγή αποφάσισαν πως δε θα ήταν και τόσο κακή ιδέα να βγαίνει ο Joker μέσα από μια τούρτα γενεθλίων και τελικά η σκηνή μπήκε στο επεισόδιο! Ο Dini προσέλαβε τη Sorkin για να δώσει τη φωνή της στον χαρακτήρα που η ίδια ενέπνευσε. Μόλις είχε αφήσει το DAYS OF OUR LIVES και έψαχνε για δουλειά. Η ίδια είπε ότι διάλεξε μια φωνή που της “έβγαινε” εύκολα και στην ουσία επρόκειτο για την κανονική της φωνή σε λίγο υψηλότερη κλίμακα.

“It is to laugh, huh, Mistah J?”. Αυτή είναι η πρώτη ατάκα της Harley στον Joker σε εκείνο το επεισόδιο και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία !

Δείτε εδώ και το σχετικό video :