Mother Panic #1

Καινούργια vigilante στη Gotham!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mother Panic #1

WriterJody HouserArtistTommy Lee EdwardsPublisherDC Comics (Young Animal)

Το κλασικό πλέον story “καινούργιος μυστηριώδης vigilante εμφανίζεται στη Gotham” φαίνεται πως θα αξιοποιήσει ο τέταρτος (και, για την ώρα, τελευταίος) τίτλος του νέου imprint της DC, Young Animal.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τίτλους του imprint, όπου είχαμε να κάνουμε με χαρακτήρες της παλιάς (καλής) Vertigo (DOOM PATROL, SHADE) ή με την “ανάσταση” ενός obscure χαρακτήρα σε μια Vertigo-like λογική (CAVE CARSON), εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο χαρακτήρα και μάλιστα μασκοφόρο vigilante, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι πού ακριβώς κολλάει το MOTHER PANIC με τους υπόλοιπους τίτλους και γιατί η ιστορία του δε θα μπορούσε να είναι κανονικός τίτλος της DC.

Πέρα, όμως, από την οποιαδήποτε απορία μου δημιούργησε, το MOTHER PANIC δεν ήταν καθόλου κακό, αρκεί να αποδεχτεί κανείς την όχι και τόσο πρωτότυπη ιστορία της πλούσιας κληρονόμου, που φορά μάσκα και μπλέκεται σε μυστηριώδεις ιστορίες του υποκόσμου της Gotham. Η εικονογράφηση του Tommy Lee Edwards μας δίνει μια πιστευτή και ταυτόχρονα ατμοσφαιρική σύγχρονη Gotham, ενώ η πλοκή της Jody Houser μας εισάγει σε έναν κόσμο παράξενων καλλιτεχνών.

Με λίγα λόγια, παρόλο που η ύπαρξη του συγκεκριμένου τίτλου συνεχίζει να με μπερδεύει, η αντίδραση μου στο τέλος του πρώτου τεύχους ήταν: “OΚ. Γιατί όχι;”.