Teen Titans #2

Η ατμόσφαιρα αρχίζει να σκοτεινιάζει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans #2

WriterBenjamin PercyArtistDiogenes NevesPublisherDC Comics

Η αποχώρηση του Jonboy Meyers από το art team του TEEN TITANS είχε δυσαρεστήσει κάποιους, ιδιαίτερα μετά από τις θετικές κριτικές που έλαβε η δουλειά του, αλλά το δεύτερο τεύχος της νέας σειράς είναι όσο καλό και τα προηγούμενα, τόσο από άποψη πλοκής όσο και artwork. Το design των χαρακτήρων θυμίζει λιγότερο manga σε σχέση με τα προηγούμενα, και παίρνει μια πιο σκοτεινή τροπή, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα βαρύ. Άλλωστε, σε αυτό το τεύχος, έχουμε και την πρώτη ομάδα villains που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Teen Titans, που καταφέρνει να φαίνεται όσο απειλητική χρειάζεται, ώστε να ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του comic.

Κατά τα άλλα, το τεύχος επικεντρώνεται στις εσωτερικές συγκρούσεις του Damian, και τις δυσκολίες που συναντά στο να κάνει τους άλλους ήρωες να τον εμπιστευτούν. Στο comic εμφανίζεται και η μητέρα του, η Talia al Ghul, η οποία φαίνεται να έχει ξεπεράσει το διαβολικό παρελθόν της (που, για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν και από τις καλύτερες ιστορίες που έχει γράψει ο Grant Morrison) και έχει επιστρέψει στο ρόλο που είχε αρχικά στα comic, αυτό μιας γυναικάς, και πλέον μητέρας, διχασμένης ανάμεσα στα συναισθήματά της για τα αγαπημένα της πρόσωπα και το καθήκον της στη League of Assassins, οι οποίοι αποτελούν την κύρια απειλή για τους Τeen Titans.

Η χημεία μεταξύ των ηρώων αρχίζει να φανερώνεται μέσα από σύντομους διαλόγους, καθώς το τεύχος είναι γεμάτο δράση και… εκρήξεις, συνεχίζοντας το πολύ δυναμικό ξεκίνημα της σειράς. Λέτε στο επόμενο να δούμε τους Teen Titans αντιμέτωπους με τον ίδιον τον Demon’s Head;