Death Of X #4

Μια γιγαντιαία φούσκα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Death Of X #4

WritersJeff Lemire, Charles SouleArtistsAaron Kuder, Javier GarronPublisherMarvel Comics

Με το τέταρτο τεύχος του DEATH OF X, γράφεται ο επίλογος ενός mini event, που είχε ως στόχο να διηγηθεί τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ του UNCANNY X-MEN #600 και του EXTRAORDINARY X-MEN #1 και που, σύμφωνα με τα συνεχή teasers στα x-books που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο, μετέτρεπαν τον Cyclops από έναν ιδεαλιστή σε ένα σύγχρονο Χίτλερ. Τελικά, όλα αυτά αποδείχτηκαν μια γιγάντια φούσκα, με τη σειρά να μην καταφέρνει να δικαιολογήσει τίποτα από αυτά που υποσχόταν ότι θα δείξει.

Η πλοκή του τελευταίου τεύχους συνεχίζει από εκεί που τελείωσαν τα γεγονότα του προηγούμενου, με μια μάχη μεταξύ μιας ομάδας Inhumans και μια ομάδας μεταλλαγμένων, η οποία σύντομα μεταφέρεται στο φόντο, καθώς το κέντρο της προσοχής στρέφεται γύρω από την παρουσία του Cyclops και τη σύγκρουσή του με το βασιλικό ζεύγος των Inhumans. Η σύγκρουση αυτή οδηγεί και στο θάνατο του μεταλλαγμένου αρχηγού, που αποτελεί και την κορύφωση του τεύχους και της σειράς, με το φινάλε, όμως, να αποκαλύπτει ένα twist που (κακά τα ψέματα) οι περισσότεροι x-fans είχαν προβλέψει από το πρώτο τεύχος.

Το DEATH OF X θα διαδεχθεί το INHUMANS VS X-MEN που αναμένεται να αποτελέσει τον επικήδειο μιας εκ των χειροτέρων περιόδων στην ιστορία του X-franchise. Ποιος να το περίμενε ότι η after-Bendis era θα ήταν χειρότερη από το συνολικό run του Bendis?