Amazing Spider-Man #21

Κάποιες φορές, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #21

WritersDan Slott, Christos GageArtistGiuseppe CamuncoliPublisherMarvel Comics

Το “The Clone Conspiracy” έχει ξεκινήσει πολλά υποσχόμενο, δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό μια σχετικά πρωτότυπη, γεμάτη μυστήριο και ενδιαφέρον ιστορία. Το εν λόγο μυστήριο προσπάθησε να διαλύσει το tie-in AMAZING SPIDER-MAN #21. Όμως, εκεί ακριβώς δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα.

Όταν χτίζεις ένα μυστήριο, ουσιαστικά βαδίζεις πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ή θα τα καταφέρεις και θα φτάσεις στην άλλη άκρη, και όλοι θα μιλάνε για ένα μεγάλο κατόρθωμα, ή θα πέσεις και θα τα καταστρέψεις όλα. Η απόπειρα της Marvel, μάλλον, έπεσε από το σχοινί, αν και προσπάθησε να κρατηθεί αρκετά, στις τελευταίες σελίδες.

Η ιστορία ξεκινά μπερδεμένα και για τις πρώτες μια-δυο σελίδες, αναρωτιέσαι αν διαβάζεις λάθος τεύχος. Όσο προχωράει η ιστορία, χρειάζεται να θυμίσεις στον εαυτό σου πως αυτό που διαβάζεις είναι tie-in σε κάτι που ήδη γνωρίζεις, για να μπορέσεις κάπως να αρχίσεις να μπαίνεις στο νόημα. Η ιστορία γενικά ανήκει στο, ας το πούμε, new wave του Ανθρώπου-Αράχνη, που είναι σχεδόν ολοκληρωτικά sci-fi και fantasy. Προσωπικά, ποτέ δεν τρελάθηκα για τέτοιες ιστορίες, καθώς πιστεύω πως αλλοιώνουν το σύμπαν του Spider-Man και κάνουν τον Peter Parker κομπάρσο στο ίδιο του το comic. Όταν η ιστορία αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αφ’ ενός χαίρεσαι που αρχίζεις να βάζεις τα κομμάτια του παζλ σε μια σειρά, αλλά αφ’ ετέρου, απογοητεύεσαι από την εικόνα που βλέπεις.

Συνοπτικά, θα έλεγα πως το AMAZING SPIDER-MAN #21, αν και μπερδεμένο, δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το “Clone Conspiracy”. Δυστυχώς, όμως, οι απαντήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.