Hal Jordan And The Green Lantern Corps #9

Πόλεμος σε πολλά μέτωπα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hal Jordan And The Green Lantern Corps #9

WriterRobert VendittiArtistRafa SandovalPublisherDC Comics

Μετά την επική αυτοθυσία του Hal Jordan, δύο τεύχη πριν, προκειμένου να σταματήσει τον Sinestro και να καταστρέψει το σχέδιο του, Green Lantern Corps και υπολειπόμενο Sinestro Corps, σπεύδουν να αποτρέψουν την εισβολή του Starro στον πλανήτη Xudar. Ενώ φέρνουν εις πέρας αυτόν το στόχο, αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο Brainiac, ο οποίος θέλει να προσθέσει τον πλανήτη στη πολύτιμη “συλλογή” του. Παράλληλα, ο Hal Jordan δεν είναι νεκρός, αλλά βρίσκεται σε μια παράλληλη διάσταση, ονόματι Emerald Space, και οι Ganthet και Sayd προσπαθούν να τον βοηθήσουν, επικαλούμενοι τον White Lantern, Kyle Rayner.

Τα comics με πρωταγωνιστές τους Green Lanterns, μετά την αποχώρηση του Geoff Johns από τον βασικό τίτλο, έχουν κάμποσο καιρό να ορθοποδήσουν. Παρ’ όλα αυτά, ο Venditti δείχνει τη διάθεση να ταρακουνήσει τα “νερά”, προσθέτοντας νέα στοιχεία στη μυθολογία, και δοκιμάζοντας μια πιο επιθετική συγγραφική τεχνική. Από την αρχή της σειράς, φαίνεται ξεκάθαρα η τάση να επανέλθουν, πολλές φορές όλα μαζί, τα στοιχεία που έκαναν το GREEN LANTERN, εξαιρετικό τίτλο, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, με τολμηρές κινήσεις, συγκρούσεις τεραστίων διαστάσεων, και πλοκή, που περιμένεις πως και πως να κάνει full circle. Το σχέδιο του Sandoval, αποτελεί πλέον σταθερή αξία για τη σειρά, με εξαιρετικές λεπτομέρειες, μοναδικές απεικονίσεις προσώπων και ιδιαίτερα ζωντανά panels, όπως στην περίπτωση σχεδιασμού του Starro.

Ο τίτλος δείχνει, επιτέλους, να αποκτά μια στέρεη βάση και μια άξια θέση στο roster της DC.