Neil Gaiman's Teknophage Vol. 2

Αλληγορικοί προβληματισμοί σε φουτουριστικό setting
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Neil Gaiman’s Teknophage Vol. 2

WritersBryan Talbot, Paul Jenkins, James VanceArtistsDavid Pugh, Fred Harper, Ted Slampyak, Bryan TalbotPublisherSuper Genius Comics

Η Kalighoul είναι μία παράλληλη διάσταση, όπου το “μεγάλο αφεντικό” είναι ο αξιότιμος Henry Phage, ένας ανθρωπίνων διαστάσεων δεινόσαυρος με psychic δυνάμεις, ο τελευταίος επιζών της εποχής του.

Ο δεύτερος τόμος του TEKNOPHAGE ολοκληρώνει την επανέκδοση των ιστοριών του χαρακτήρα που εμπνεύστηκε ο Neil Gaiman. Σε αυτόν, το κύριο storyline είναι η απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα από έναν… Τεξανό, που έχει ανοσία στις υπερδυνάμεις του ερπετού. Υπάρχει, επίσης, μια ιστορία όπου ο Phage συναντά έναν παρόμοιό του δεινόσαυρο και την πρώτη εμφάνιση ενός άλλου χαρακτήρα του Gaiman, του Mr. Hero, με παρουσία του Teknophage.

Η σεναριακή αξία του comic έγκειται στους αλληγορικούς προβληματισμούς που θέτει. Ο Henry Phage είναι το ερπετό του Κήπου της Εδέμ. Είναι απάνθρωπος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και να ικανοποιεί την ακόρεστη πείνα του. Μια σαφής αναφορά στην απληστία, εγγενή δαίμονα της ανθρώπινης φύσης.

Μιας και η συλλογή μαζεύει εκδόσεις του 1995-97, η χρήση υπολογιστή στο σχέδιο είναι περιορισμένη και αυτό φαίνεται. Χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, η αισθητική του και η απόκριση που έχει το μάτι σε αυτό, ξεκουράζει, για λόγους που είναι πέρα από τη νοσταλγία.

Γενικά, το TEKNOPHAGE είναι μια καλή προσθήκη στη βιβλιοθήκη όσων ενδιαφέρονται για ιστορίες με μη ανθρώπινους πρωταγωνιστές, με όλες τις έννοιες.