Top 10 Comic-Related Songs

Στίχοι και μουσικές που πήραν έμπνευση από την 9η Τέχνη!

Με εξαίρεση τα “ηχητικά εφέ”, όπως BANG, KABOOM, SNIKT κ.λπ., τα comics, ως έντυπο Μέσο, δεν διαθέτουν την ανάλογη μουσικότητα. Επειδή, όμως, οι Τέχνες αλληλοτροφοδοτούνται, μουσικοί σχεδίασαν στα πεντάγραμμά τους ιστορίες εμπνευσμένες από τα comics.

Κατά καιρούς, ακούσαμε πολλά τραγούδια σχετικά με comics και επειδή είναι πολλά, αποφασίσαμε να κάνουμε μια λίστα Top 10, έτσι για να γίνεται τζέρτζελος και να τσακωθείτε στα σχόλια για τη θέση των τραγουδιών. Για να σας προλάβω, όμως, να ξέρετε ότι το παρόν Top 10 δεν περιλαμβάνει soundtracks από ταινίες βασισμένες σε comics, ή αντίστοιχα themes από σειρές. Έτσι, δυστυχώς, αυτή η εκτέλεση των Ramones δεν θα είναι στην πρώτη θέση. Δεν μπήκαν, λοιπόν, στη διαδικασία τραγούδια κατά παραγγελία, αλλά εμπνεύσεις σε ανύποπτο χρόνο. Ε, να το δυσκολέψουμε και λιγάκι.

Ακολούθως, τονίζεται ότι η τελική κατάταξη των τραγουδιών έγινε σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο αντικειμενικά και επιστημονικά αξιολογικά κριτήρια. Βαθμολογήθηκαν η σχέση του κομματιού με τα comics, η προώθηση του Μέσου και το περιεχόμενο του τραγουδιού. Φυσικά, παίζει ρόλο και η καλλιτεχνική αξία του τραγουδιού, αλλά ως κριτήριο υποκειμενικό, το θεώρησα δευτερεύον.

Για να ξεμπερδεύουμε από τώρα, πάντως, μην περιμένετε να δείτε αυτή την κομματάρα στο Top 10, γιατί αντίθετα με το τι πιστεύουν ορισμένοι, δεν έχει καμιά σχέση με τα comics.

10

Snoop Dogg: "Batman and Robin"

Στο νούμερο 10 έχουμε thug life και έναν από τους εκπροσώπους της σύγχρονης rap.

O Snoop Dogg παρωδεί την τηλεοπτική σειρά του 1966 και όσα σύγχρονα φαινόμενα του… καπνίσει.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1