Top 100 DC Comics

100-91: The one with Batman's funeral
96

Batman: Dark Victory

1999-2000WriterJeph LoebArtistTim SaleDC Comics

Το DARK VICTORY αποτελεί την συνέχεια του THE LONG HALLOWEEN (για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα) και κινείται σε παρόμοιους ρυθμούς με το prequel του! Λίγο καιρό μετά την σύλληψη του Holiday Killer, ένας ακόμη δολοφόνος κάνει την εμφάνισή του στη Gotham: ο διαβόητος Hangman! Ο Batman καλείται να βάλει ένα τέλος στη σειρά των φόνων, ενώ, παράλληλα, έρχεται αντιμέτωπος και με τις ενοχές του, έχοντας αφήσει τον καλύτερό του φίλο, τον Harvey Dent, να παραμορφωθεί, να χάσει τα λογικά του και, τελικά, να γίνει ο στυγνός εγκληματίας Two-Face! Οι ευθύνες του Dark Knight θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, όταν αναλάβει και την κηδεμονία του Dick Grayson, ενός ορφανού που έχασε τους γονείς του στον πόλεμο με τη μαφία.

Η ιστορία θυμίζει αρκετά noir αστυνομικό thriller, πετυχαίνοντας να αιχμαλωτίσει γρήγορα το ενδιαφέρον του αναγνώστη, με την ατμοσφαιρική πλοκή της. Ο Jeph Loeb καταφέρνει εύστοχα να συνδυάσει πολλά concepts, όπως τη μάχη του Batman με τη μαφία, την υιοθεσία του Robin και την εξέλιξη του Harvey σε Two-Face. Είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα comics του Caped Crusader, με μοναδική του αδυναμία, κατ’ εμέ, το σχέδιο.

Πάντως, για όσους θέλουν να δουν τον Batman στο ρόλο του ντετέκτιβ, αλλά και για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της Gotham City, το DARK VICTORY είναι must!

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91