Top 100 DC Comics

100-91: The one with Batman's funeral
92

Superman/Batman

2003-2011WritersJeph Loeb, Dan Abnett, Andy Lanning, Len Wein, Joe Casey, Paul Levitz, Chris Roberson, Mark Verheiden, Alan Burnett, Joe Kelly, Michael Green, Mike Johnson, Scott Kolins, Cullen Bunn, Joshua Hale FialkovArtistsCarlos Pacheco, Ed McGuinness, Ethan Van Sciver, Rafael Albuquerque, Dustin Nguyen, Jerry Ordway, Michael Turner, Pat Lee, Matthew Clark, Shane Davis, Rags Morales, Whilce Portacio, Scott Kolins, Ardian Syaf, Ed Benes, ChrisCrossDC Comics

Μπορεί μια σειρά με πρωταγωνιστές τους δύο γνωστότερους υπερήρωες της DC να έχει μια σταθερή ή και ανοδική πορεία; Η σειρά SUPERMAN/BATMAN είναι η απόδειξη πως πράγματι μπορεί!

Ξεκινώντας το 2003, η σειρά λειτούργησε ως μια updated εκδοχή του παλιότερου τίτλου WORLD’S FINEST. Ενδεικτικά, κάποια γεγονότα αναγκάζουν τον Dark Knight να συνεργαστεί με τον Man Of Steel. Φυσικά, η συνεργασία τους μόνο προσωρινή δεν ήταν, καθώς διήρκεσε 87 ολόκληρα τεύχη. Η σειρά εξερευνεί τη σχέση μεταξύ των δύο χαρακτήρων, ενώ ειδικά στα πρώτα τεύχη που έγραψε ο Jeph Loeb, oι σκέψεις των ηρώων φαίνονται διαμετρικά αντίθετες και επαληθεύουν πως ο Batman είναι το yin στο yang του Superman και αντίστροφα. Πολλές σημαντικές στιγμές πλαισιώνουν τη σειρά, με σημαντικότερη, ίσως, την εκδοχή του Loeb για το origin της Supergirl. Πλήθος από συγγραφείς και σχεδιαστές ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά αυτό που έκανε το SUPERMAN/BATMAN να ξεχωρίζει, είναι πως, με εξαίρεση τα πρώτα τεύχη, η πορεία του ήταν σταθερή και πολλές φορές ανοδική, πράγμα ασυνήθιστο για σειρά με τόσα τεύχη.

Το SUPERMAN/BATMAN αποτελεί μια εντυπωσιακή σειρά, που πλέκει τους κόσμους των δύο υπερηρώων με μεγάλη επιτυχία. Διαβάζεται ευχάριστα και δείχνει, αν μη τι άλλο, πως το φως με το σκοτάδι μπορούν να συνδυαστούν με όμορφα αποτελέσματα.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91