Top 100 DC Comics

90-81: The One With The Last Czarnian!

Στη δεύτερη δεκάδα του Top 100 των κορυφαίων DC Comics, ο Batman έχει τρεις παρουσίες (τη μία με παρέα), ο Jack Kirby παραδίδει το post-apocalyptic έπος του και ο Main Man τα κάνει όλα λίμπα!

90

Batman And The Outsiders

1983-1986WriterMike W. BarrArtistsJim Aparo, Alan DavisDC Comics

Πολλές φορές, υπάρχει η τάση να παρουσιάζεται ο Batman ως ένας μοναχικός ήρωας, ελαφρώς τρελός (ή έστω “πειραγμένος”), που δυσκολεύεται να συνεργαστεί με τους άλλους (με εξαίρεση, κατά περιόδους, τον Robin) και όταν το κάνει, αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή έχει κάποιο “σκοτεινό” κίνητρο. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντα έτσι. Και το BATMAN AND THE OUTSIDERS του Mike W. Barr το αποδεικνύει περίτρανα.

Στα 32 τεύχη της σειράς, ο Barr σκιαγραφεί έναν Batman που είναι ταυτόχρονα ηγέτης, μέντορας, παιδαγωγός, φίλος, πατέρας, συμπολεμιστής, και όλα αυτά με απόλυτα οργανικό και φυσικό τρόπο, χωρίς να θυσιάζεται τίποτα από την προσωπικότητα και το ύφος του χαρακτήρα, αλλά και χωρίς ο Darknight Detective να “καπελώνει” τους teammates του. Και παρ’ όλο το status του Batman και την τεράστια δημοφιλία του, είναι αυτοί ακριβώς οι teammates που κάνουν τη διαφορά στο συγκεκριμένο comic. Οι Halo, Katana, Geo-Force, Black Lightning, Metamorpho, Looker, στέκονται επάξια δίπλα στον Batman, και κερδίζουν τους αναγνώστες, με τις ολοκληρωμένες προσωπικότητες και τους συναρπαστικούς χαρακτήρες τους.

Το artwork, αρχικά από τον master Bat-artist και κορυφαίο storyteller, Jim Aparo, και στη συνέχεια από τον αγαπημένο Alan Davis (με fill-ins από τους Steve Lightle, Trevor Von Eaden, Dan Day, Bill Willingham), είναι σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, και αποτελεί την ιδανική εικονογράφηση για τις υπέροχες υπερηρωικές ιστορίες του Barr.

Αν αναζητείτε ένα straightforward superhero team book, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πανέμορφο artwork, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το BATMAN AND THE OUTSIDERS!

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81