Top 100 DC Comics

90-81: The One With The Last Czarnian!
89

The Flash (Geoff Johns)

2000-2005WriterGeoff JohnsArtistsAngel Unzueta, Scott Kolins, Justiniano, Phil Winslade, Howard Porter, Alberto Dose, Steven Cummings, Peter SnejbjergDC Comics

Η δουλειά του Geoff Johns στο FLASH είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα από τα δύο καλύτερα runs που έχουν γίνει ποτέ σε comic του χαρακτήρα. Μέσα σε λίγες σελίδες, μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει ποιος είναι ο Flash και τι αντιπροσωπεύει. Ελάχιστοι κατάφεραν να αποδώσουν τόσο καλά τον χαρακτήρα του Wally West και τα τεύχη του Johns είναι μία από τις κύριες αιτίες που αυτός είναι τόσο αγαπητός στο αναγνωστικό κοινό.

Ο Wally εδώ αφήνει για τα καλά πίσω του τις ανασφάλειες και τους φόβους που αντιμετώπιζε ως Kid Flash και αγκαλιάζει την κληρονομιά του Barry Allen, σταματώντας, όμως, να ζει κάτω από τη σκιά του. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς το εξαιρετικό characterization του λοιπού cast, τις έξυπνες ιστορίες και, φυσικά, την τέλεια αποτύπωση των αντιπάλων του, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί είναι τόσο σπουδαία αυτά τα comics. Οι Rogues πρωταγωνιστούν δίπλα στον Flash σε όλη τη διάρκεια του run, ενώ ο Zoom είναι ένας πραγματικά απειλητικός villain.

Όλες οι ιστορίες που ακολούθησαν, βασίστηκαν στη συνταγή του Johns. Η επιρροή του είναι δεδομένη και στο τηλεοπτικό FLASH, αλλά κυρίως στο πως έχει πλέον εγγραφεί ο Flash στη συλλογική συνείδηση. Χωρίς τον Geoff Johns, πολύ απλά, ο Flash δεν θα ήταν αυτός που είναι σήμερα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πόσο επιδρούν μερικοί συγγραφείς στην επιτυχία και την εξέλιξη ενός χαρακτήρα. Ένα διασκεδαστικό comic, που μας θυμίζει γιατί απολαμβάνουμε τόσο να διαβάζουμε comics.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81