Top 100 DC Comics

90-81: The One With The Last Czarnian!
84

JSA (Geoff Johns)

2000-2009WriterGeoff JohnsArtistsStephen Sadowski, Rags Morales, Buzz, Peter Snejbjerg, Dale Eaglesham, Alex Ross, Leonard Kirk, Don KramerDC Comics

Κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, πως η μετεξέλιξη του DC Universe, με την μορφή που έχει σήμερα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Geoff Johns, τον συγγραφέα που το όνομα του έχει κοσμήσει τα credits όλων των τίτλων που έχουν επιφέρει αλλαγές στη δημιουργία της σημερινής κατάστασης του σύμπαντος. Πιθανώς, ελάχιστοι να ανέμεναν αυτήν την εξέλιξη, όταν ο Johns έκανε, με το 6ο τεύχος της σειράς JSA, την είσοδο του στη DC και τη βιομηχανία της 9ης Τέχνης γενικότερα.

Αρχικά ως co-writer, και στη συνέχεια μόνος του, το run του Johns περιστρέφεται γύρω από τις σχέσεις μεταξύ των παλαιών ηρώων, και αρχικών μελών της JSA, με τα νεότερα μέλη της ομάδας, που αποτελούν και τους διαδόχους τους και κληρονόμους στη μάχη κατά του εγκλήματος. Παράλληλα, το creative team επανεισάγει ξεχασμένους για λίγο καιρό χαρακτήρες και διορθώνει κακώς κείμενα και λάθη σε ιδιαίτερα περίπλοκα continuities (Hawkman, Black Adam, Alan Scott). Για μια εκδοτική που, επί χρόνια, προσπαθούσε να βρει τρόπους να εντάξει μια ομάδα που πολέμησε στο Β’ Παγκόσμιο στη σύγχρονη εποχή, ο Johns φάνηκε ο πρώτος που το έκανε αυτό, χωρίς να δημιουργήσει πονοκέφαλο.

Ένα run που αποτελείται από ένα πολυπληθές cast ηρώων, villains και λοιπών συγγενών, το οποίο και αυξάνεται καθώς συνεχίζει σε δεύτερο volume (JUSTICE SOCIETY OF AMERICA), είναι προσβάσιμο και φιλικό ακόμη και σε νέους αναγνώστες. Αρκετοί χαρακτήρες αποτελούν προσωπικούς fan favorites, ενώ το βασικό θέμα του τίτλου είναι και αυτό που χαρακτηρίζει τη DC μέχρι σήμερα: Η κληρονομιά!

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81