Top 100 DC Comics

90-81: The One With The Last Czarnian!
82

Green Arrow (Μike Grell)

1987-1993WriterMike GrellArtistsEd Hannigan, Dan Jurgens, Mike Grell, Denys Cowan, Rick Hoberg, Frank Springer, Shea Anton Pensa, Bill MarimonDC Comics

O Green Arrow είναι σίγουρα ένας από τους πιό πολυαγαπημένους χαρακτήρες της DC. Ένας από τους λόγους είναι το run του μεγάλου σεναριογράφου Mike Grell στον τίτλο. Αυτό ουσιαστικά είχε ξεκινήσει πριν από το run του στο ongoing GREEN ARROW, στο οποίο αναφερόμαστε εδώ, στο limited series THE LONGBOW HUNTERS, που αποτελεί μια από τις καλύτερες ιστορίες στον μύθο του Emerald Archer.

Ο Grell είναι μάστορας στην συγγραφή και σε όλες τις δουλειές του παραδίδει πάντα μία δυνατή ιστορία με πανέξυπνη πλοκή. Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και διαχρονικόι, και μπορούν κάλλιστα να τον απολαύσουν και νεότεροι αναγνώστες, παρά το “παλιομοδίτικο” στιλ του. Επίσης, ο Grell ξέρει πως να συγχρονίζει το σενάριό του με τα σκίτσα, είτε τα έχει κάνει ο ίδιος (όπως στο THE LONGBOW HUNTERS και σε συγκεκριμένα τεύχη της ongoing σειράς) είτε με τους κάμποσους συνεργάτες του στο 80τευχο run του. Με κάποιον μαγικό τρόπο, τα σκίτσα είναι πάντα πολύ καλά και ταιριάζουν απόλυτα με το σενάριο και σε αυτό είναι φανερό πως παίζει ρόλο το στήσιμο των panels, το οποίο ήταν πάντα δουλειά του Grell.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε τον κόσμο του Emerald Archer, ψάξτε για τα τεύχη που γράφουν πάνω το όνομα Mike Grell και δεν θα το μετανιώσετε. Θα διαβάσετε μερικές από τις καλύτερες περιπέτειες του Oliver Queen, κάτι που, αν λάβουμε υπ’ όψη το ότι υπάρχουν τόσες ωραίες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον σύγχρονο Ρομπέν των Δασών, είναι μεγάλο επίτευγμα.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81