Venom #1

Ένα Symbiote πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι ξέραμε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Venom #1

WriterMike CostaArtistGerardo SandovalPublisherMarvel Comics

Πολλά χρόνια πριν, νομίζοντας πως ανακάλυψε μια νέα στολή, ο Peter Parker “δέθηκε” με ένα εξωγήινο ον, ονόματι Symbiote. Όταν ο Peter ανακάλυψε πως η συγκεκριμένη στολή τον έκανε επιθετικό και, στην ουσία, αποτελούσε έναν ζωντανό οργανισμό, την αφαίρεσε από πάνω του, αφήνοντας το πλάσμα να νιώθει προδομένο και μόνο, σε έναν ξένο (για εκείνο) κόσμο. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συμβίωσής του με τον Peter Parker, υιοθέτησε αρκετές ιδιότητες από τον Spider-Man, μιας και ο ίδιος ήταν ο πρώτος του ξενιστής.

Από τότε, το Symbiote είχε αρκετούς ξενιστές ανά τα χρόνια, κάποιους ευγενείς και κάποιους διεφθαρμένους, καταλήγοντας να προσφέρει τις ιδιότητες του Spider-Man σε αυτούς, και εκείνοι, με τη σειρά τους, να τις χρησιμοποιούν ανάλογα με το ποιόν τους. Έγινε γνωστό ως Venom και υπήρξε, κατά καιρούς, από θανάσιμός προστάτης μέχρι φύλακας του γαλαξία.

Στο νέο reboot των Mike Costa και Gerardo Sandoval, το Symbiote ενώνεται με τον Lee Price, έναν ανάπηρο πρώην βετεράνο, που καταλήγει στο έγκλημα, προκειμένου να επιβιώσει. Αυτή τη φορά, οι δημιουργοί δίνουν φωνή και προσωπικότητα στο Symbiote, καθώς και το ρόλο του αφηγητή του comic, αναποδογυρίζοντας τις κλασσική φόρμουλα. Τώρα πια, το κουστούμι αποτελεί το αβοήθητο θύμα, το οποίο ελέγχεται από έναν αδίστακτο ξενιστή. Η εικονογράφηση προσφέρει την αισθητική που ταιριάζει στο ύφος της ιστορίας, θυμίζοντας, ως ένα σημείο, τα δημιουργήματα του Todd McFarlane.