Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!
71

Green Lantern: Sinestro Corps War

2007-2008WritersGeoff Johns, Dave Gibbons, Peter J. TomasiArtistsEthan Van Sciver, Ivan Reis, Patrick GleasonDC Comics

Μέσα στο ογκώδες, πλην επικό, run του Geoff Johns στο GREEN LANTERN, υπάρχουν πολλά και καλά story arcs. Λίγα είναι, όμως, ορόσημα και αποτελούν συνάμα crossovers. Το πρώτο και αυτό που τα ξεκίνησε όλα, είναι το SINESTRO CORPS WAR.

Μετά από story arcs που αναλώνονταν στο εσωτερικό του σώματος των Green Lanterns, αρχίζουν να εισάγονται και οι Corps άλλων χρωματικών φασμάτων. Mε τα “Tales Of The Sinestro Corps” να λειτουργούν ως εισαγωγή, ξεκινά το main event, έκτασης 11 τευχών, διασκορπισμένων ανάμεσα στο GREEN LANTERN και το GREEN LANTERN CORPS.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο “Tales Of The Sinestro Corps”, που είχε φτιάξει ο Alan Moore το 1986 και μας διηγείται, με γλαφυρή και γεμάτη αίματα λεπτομέρεια, έναν all-scale war ανάμεσα στους Green Lanterns και τους Sinestro Corps, ο οποίος καταλήγει στη χρήση της βίας εκ μέρους των πρώτων, κάνοντάς τους να αμφιβάλουν για τις πραγματικές τους δυνάμεις και αρχές. Είναι η αρχή του τέλους, καθώς πρόκειται για τον πρώτο από πολλούς πόλεμους χρωμάτων που θα ακολουθήσουν, καθοδόν προς το BLACKEST NIGHT και το BRIGHTEST DAY.

Ο πόλεμος με τους Sinestro Corps προτείνεται ανεπιφύλακτα και δικαίως είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και θεωρείται από τα must read story arcs του run. Ο Dan DiDio το θεωρεί τέλειο υπόδειγμα δομής για όλα τα crossovers που θα ακολουθήσουν, ενώ είχε λάβει υποψηφιότητα για Eisner Award, για το εξίσου εκπληκτικό σχέδιο και μελάνωμα.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71