Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!
76

World's Finest

1990WriterDave GibbonsArtistSteve RudeDC Comics

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς, όταν αρχίζει να διαβάζει αυτό το comic, είναι το εξωπραγματικά πανέμορφο artwork του Steve Rude! Συνδυάζοντας, όπως πάντα, την κλασική, old school γραμμή, με μια αδιαμφισβήτητα μοντέρνα αισθητική, ο “Dude” έχει πλάσει έναν οπτικά οργασμικό κόσμο, στον οποίο τα σκηνικά μοιάζουν αληθινά και οι χαρακτήρες παραμένουν απολύτως “on model”, χωρίς να θυσιάζεται το προσωπικό στιλ του σχεδιαστή. Όσο υπερβολικό και αν ακουστεί, το WORLD’S FINEST θα μπορούσε κάλλιστα να βρει θέση σε μια λίστα σαν αυτή, ακόμη και αν η ιστορία ήταν κακογραμμένη, αδιάφορη ή βαρετή.

Ευτυχώς, αυτή η υπόθεση δεν χρειάζεται να εξεταστεί, καθώς το σενάριο που έγραψε ο Dave Gibbons, για το comic που φέρνει ξανά κοντά τους δύο πιο σημαντικούς και αρχετυπικούς υπερήρωες, είναι ουσιαστικά αψεγάδιαστο! Αποφεύγοντας την παγίδα να κάνει την ιστορία να “ανήκει” περισσότερο σε κάποιον από τους δύο χαρακτήρες και κατορθώνοντας να εναρμονίσει τις, φαινομενικά, διαφορετικές προσωπικότητές τους, βάζοντάς τους να κάνουν μικρές (απόλυτα ρεαλιστικές και οργανικά δωσμένες) υποχωρήσεις, πετυχαίνει αυτό που, για πολλούς συγγραφείς (και σκηνοθέτες), είναι ακατόρθωτο: δίνει ίσο χρόνο και ίδια “βαρύτητα” στους δύο ήρωες, χωρίς κανείς από τους δύο να χρειάζεται να καταφύγει σε “out of character” επιλογές, ή να αναλάβει τον προβλέψιμο και προσβλητικό ρόλο του “κακού”.

Υπέροχη ιστορία, σεβασμός στους χαρακτήρες και artwork που όμοιό του είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις πουθενά. Ένα πραγματικά αριστουργηματικό υπερηρωικό comic!

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71