Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!
75

Human Target

1999WriterPeter MilliganArtistEdvin BiukovicDC Comics (Vertigo)

Δημιουργία των Len Wein και Carmine Infantino, o χαρακτήρας Human Target έκανε συνήθως σύντομες εμφανίσεις, σε back-up stories των comics της DC, για το μεγαλύτερο κομμάτι της δεκαετίας των 70s και 80s. Στα 90s, όμως, η DC αποφάσισε να του δώσει το πρώτο δικό του mini series και λίγα χρόνια αργότερα, οι περιπέτειές του αποτέλεσαν αντικείμενο αφήγησης μιας ongoing σειράς και ενός graphic novel.

Ήδη, οι περιπέτειες του Christopher Chance ξεχώριζαν ανάμεσα στο πλήθος των action-oriented κατασκοπικών ιστοριών των comics. Ο Human Target μπορούσε να μεταμφιεστεί στον οποιοδήποτε στόχο δολοφονίας και να πάρει τη θέση του. Στο mini series των Peter Milligan και Edvin Biuković, όμως, στόχος έγινε ο ίδιος ο Chance, ο οποίος, μάλιστα, έχασε το πρόσωπό του!

Με απαρχή αυτό το γεγονός, ανοίγουν δύο μέτωπα. Η αναζήτηση του επίδοξου δολοφόνου, αλλά και μια κρίση ταυτότητας από τον Chance, τον άνθρωπο που συνήθισε να έχει πολλά πρόσωπα, αλλά πλέον έχει χάσει το δικό του. Στην πρώτη περίπτωση, η δράση είναι καταιγιστική. Το σχέδιο του Biuković γεμίζει κάθε panel, χωρίς να το παραφορτώνει, και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα σχεδόν κινηματογραφικό. Και στη δεύτερη, oι μονόλογοι που γράφει ο Milligan ξεπερνούν τα στεγανά της ιστορίας του και ταιριάζουν στα χείλη κάθε ανθρώπου που φοβάται πως έχει χάσει τον εαυτό του.

Το HUMAN TARGET ξεκινά ως κατασκοπική και action ιστορία και καταλήγει σε κάτι πολύ περισσότερο – το οποίο, μάλιστα, δεν απαιτεί καν δεύτερη ανάγνωση για να γίνει αντιληπτό.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71