Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!
74

The Flash: Rebirth

2009-2010WriterGeoff JohnsArtistEthan Van SciverDC Comics

Κανένας δεν μένει μόνιμα νεκρός στα comics. Αυτό είναι γνωστό. Ήρωες ή villains που έχουν πεθάνει, αργά ή γρήγορα επιστρέφουν. Το θέμα είναι, όμως, κατά πόσο αυτή η επιστροφή θα κάνει αίσθηση στον αναγνώστη. Στην περίπτωση της νεκρανάστασης του Barry Allen στο FLASH: REBIRTH, η επιτυχία ήταν μεγάλη.

Mετά τα γεγονότα του FINAL CRISIS και έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια απουσίας, ο Barry Allen επέστρεψε στο σύμπαν της DC Comics, ως ο κατεξοχήν Flash. Ο θάνατος του χαρακτήρα στο CRISIS ON INFINITE EARTHS είναι ένας από τους πιο συμβολικούς στην ιστορία της εκδοτικής και για αυτό, μάλλον, δεν επιχειρήθηκε κάποια αναγέννηση νωρίτερα. Ο Geoff Johns, έχοντας “αναστήσει” με επιτυχία τον Hal Jordan (και τον τίτλο GREEN LANTERN, εν γένει), φάνταζε ως ο ιδανικός writer για μια τέτοια ιστορία. Και πράγματι, το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ο ήρωας αντιμετωπίζεται με σεβασμό, χωρίς να έχει ξεχαστεί η ηρωική θυσία του, ενώ, ταυτόχρονα, η ίδια η Central City, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του αναγνώστη, δείχνει συνεχώς πόσο σημαντικός είναι ο Flash και τι αντίκτυπο είχε η απουσία του. Ο Johns χρησιμοποιεί πολλούς χαρακτήρες της Flash Family, που μπορεί να μπερδέψουν κάποιον που δεν γνωρίζει το backstory τους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν απογοητεύει.

Το όμορφο σχέδιο του Ethan Van Sciver προσθέτει πολλά στην αναγνωστική εμπειρία, σε μια ιστορία που επαληθεύει πώς οι ήρωες καθορίζονται από τις πράξεις τους. Γεμάτο δράση, μυστήριο και δυνατές στιγμές, το FLASH: REBIRTH αξίζει να διαβαστεί. Μια δυνατή ιστορία από το σύμπαν της DC και αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες του Flash.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71