Top 100 DC Comics

60-51: The one with the funny Justice League
58

Superman (John Byrne)

1987-1988Writer/ArtistJohn ByrneDC Comics

Μετά το καταπληκτικό limited series THE MAN OF STEEL, που επανακαθόρισε το origin του Superman στο post-Crisis DC Universe, ο μεγάλος John Byrne ανέλαβε προσωπικά, για σχεδόν δύο χρόνια, τους δύο από τους τρεις μηνιαίους τίτλους του αγαπημένου ήρωα (ο τρίτος ήταν το ADVENTURES OF SUPERMAN των Marv Wolfman και Jerry Ordway).

Μέσα από τις σελίδες των δύο τίτλων, ο Byrne θα επανεισάγει όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες του Superman universe, με μια μοντέρνα (για την εποχή) ματιά. Ο Clark δεν είναι πια ο αιώνιος ατζαμής, αλλά μια ισχυρή προσωπικότητα και ένας επιτυχημένος δημοσιογράφος και συγγραφέας (για να είμαι ειλικρινής, το αγαπημένο μου στοιχείο από τον post-Crisis Superman είναι το γεγονός ότι ο Clark είναι ο κεντρικός χαρακτήρας). Όλη η παρέα της Daily Planet είναι, φυσικά, εδώ, όπως και ο Lex Luthor, ο οποίος – στο πνεύμα των 80s – δεν είναι ένας τρελός επιστήμονας, αλλά ένας αδίστακτος επιχειρηματίας. Σε αυτά, προσθέστε και έναν Superman, εμφανώς αποδυναμωμένο σε σχέση με την pre-Crisis εποχή, κάτι που κάνει τις απειλές του πιο επικίνδυνες, και έχετε τη συνταγή της επιτυχίας.

Ο Byrne καθοδήγησε με μαεστρία τα πρώτα βήματα του νέου Superman, συνδυάζοντας το world building με καταπληκτικές ιστορίες, σε ένα από τα καλύτερα comics όλων των εποχών.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51