Top 100 DC Comics

60-51: The one with the funny Justice League
56

The Flash (Mark Waid)

1991-2000WriterMark WaidArtistsTravis Charest, Mike Parobeck, Mike Collins, Jose Marzan Jr., Greg LarocqueDC Comics

Το 1990, η καριέρα του Mark Waid τον έφερε στο πρώτο του τεύχος της σειράς THE FLASH. Ο Waid συνέχισε να δουλεύει πάνω στον μύθο του Wally West για περίπου μία δεκαετία, χτίζοντας έναν κόσμο, ο οποίος θα κρατούσε τον χαρακτήρα στην επικαιρότητα για χρόνια.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο run του Flash ξεχωριστό, είναι το ότι ο Waid ασχολείται περισσότερο με την εξέλιξη του χαρακτήρα του Wally West και το συναισθηματικό του βάθος, αλλά και την εξέλιξη των δυνάμεών του και το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή καταλαβαίνει τί είδους χαρακτήρας είναι ο Wally – ένας υπερκινητικός, ενεργητικός, εξυπνάκιας πλακατζής, αλλά παράλληλα και ένας άνθρωπος που ξέρει και εκτιμά τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιάζεται από αυτές.

Χάρη στο παραστατικό σενάριο του Waid, ο Flash εκτός από ένας πολύ ωραίος χαρακτήρας, γίνεται και πρότυπο για τους αναγνώστες, όσον αφορά στον χειρισμό πιεστικών καταστάσεων στη ζωή. Ακούγεται κάπως αφελές και παιδιάστικο, αλλά αυτή είναι η δύναμη του Mark Waid! Κάνει έναν δρομέα με κόκκινο spandex να γίνεται είδωλο, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Ακόμα επιμένω πως ο Barry Allen είναι ο καλύτερος Flash, αλλά αφού διάβασα αυτό το run, είχα αρχίσει να το ξανασκέφτομαι. Αν είστε fan του Scarlet Speedster, αυτή η σειρά είναι για σας!

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51