Top 100 DC Comics

60-51: The one with the funny Justice League
53

The Multiversity

2014-2015WriterGrant MorrisonArtistsIvan Reis, Frank Quitely, Cameron Stewart, Chris Sprouse, Ben Oliver, Doug Mahnke, Jim LeeDC Comics

Στο MULTIVERSITY, ο Grant Morrison καταπιάνεται, για μια ακόμη φορά, με παράλληλα σύμπαντα, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσει το περίπλοκο multiverse της DC και παράλληλα να μας δώσει ένα ακόμη comic με θέμα τα comics, ένα sub-genre που ο αγαπημένος μας μισότρελος Σκοτσέζος έχει μετατρέψει σε σήμα κατατεθέν του.

Καθώς επικίνδυνα πλάσματα, γνωστά ως Gentry, εξαπολύουν μια επίθεση εναντίον της πραγματικότητας, η σπονδυλωτή ιστορία του MULTIVERSITY μας οδηγεί από το ένα παράλληλο σύμπαν στο άλλο, δίνοντας αφορμή στον Morrison να παίξει, για άλλη μία φορά, με τα όρια του πόσο meta-narrative μπορούν να αντέξουν οι αναγνώστες του. Σε αρκετά σημεία, το όλο εγχείρημα μοιάζει αρκετά με τη δουλειά του στο FINAL CRISIS, αλλά εδώ η κλίμακα είναι αρκετά μεγαλύτερη και οι ιδέες του έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αναπτυχθούν σωστά.

Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικά πολύπλευρο comic, με κάποιες ιστορίες να αγγίζουν τα όρια του απλοϊκού και άλλες να είναι ιδιοφυώς περίπλοκες, το οποίο σίγουρα χρειάζεται παραπάνω από μία ανάγνωση.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51