Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
46

For The Man Who Has Everything

1984WriterAlan MooreArtistDave GibbonsDC Comics

Στα γενέθλια του, ο Superman έχει επισκέψεις. Ο Batman, ο Robin και η Wonder Woman, τον επισκέπτονται στο Fortress of Solitude, αλλα τον βρίσκουν ακίνητο, με ένα μυστηριώδες πλάσμα/φυτό στο στήθος. Τί ακριβώς έχει συμβεί; Ποιό είναι το καλύτερο “δώρο” που θα μπορούσε να λάβει ο Άνθρωπος από Ατσάλι και ποιά είναι η παγίδα που κρύβεται πίσω από την πραγματοποίηση των επιθυμιών του;

Δυο χρόνια περίπου πριν οι δυο δημιουργοί συνεργαστούν στο WATCHMEN (αλλά με τον Alan Moore να έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής, στο μνημειώδες run του στο THE SAGA OF SWAMP THING), οι Alan Moore και Dave Gibbons δοκιμάζουν πρωτοποριακές τεχνικές, για να μας δώσουν αυτή την πανέμορφη ιστορία. Με πολλές αναφορές στη silver age του Superman (το team-up των ηρώων, το μεγαλειώδες Fortress of Solitude, τα γενέθλια καθαυτά και το εξωγήινο δώρο), αλλά και κοιτάζοντας σαφώς στην κατεύθυνση που οι υπερήρωες πήγαιναν εκείνη την περίοδο (οι αναφορές στη σεξουαλικότητα και η ατάκα “Burn” του Superman), η ιστορία των Moore και Gibbons (που δημοσιεύτηκε στο SUPERMAN ANNUAL #11, του 1984) δείχνει το που βρίσκονταν και που πήγαιναν τα comics στα μέσα των 80s. Και βέβαια, μπορεί κανείς να θεωρεί δεδομένη την άψογη εκτέλεση, το πεντακάθαρο artwork και τον άριστο ρυθμό, που θα περίμενε κανείς από τους δημιουργούς του WATCHMEN.

Τριάντα και κάτι χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, το FOR THE MAN WHO HAS EVERYTHING παραμένει ένα άριστα εκτελεσμένο comic, που αξίζει να το διαβάσει κανείς ξανά και ξανά.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41