Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
44

Infinite Crisis

2005-2006WriterGeoff JohnsArtistsPhil Jimenez, George Perez, Ivan Reis, Jerry OrdwayDC Comics

Από μικρό πιτσιρίκι που ήμουν, όταν πρωτάρχισα να διαβάζω τα comics της DC, είχα πει στον εαυτό μου: “Δεν θα ήταν τέλειο όλοι οι villains όλων των super-heroes να συμμαχήσουν και να επιτεθούν οργανωμένα στην Justice League;” Τελικά, οι επιθυμίες μου εκπληρώθηκαν, με το INFINITE CRISIS του Geoff Johns!

Σε αυτό το εκπληκτικό limited series, όλοι οι κεντρικοί ήρωες της DC ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν μια λεγεώνα από εχθρούς, την Secret Society, της οποίας ηγούνται ο παρανοϊκός Superboy-Prime και ο μεγαλομανής Alexander Luthor Jr. Φυσικά, το επίκεντρο της ιστορίας δεν είναι τόσο οι ίδια η μάχη των ηρώων με τις ορδές των super-villains, όσο η σκιαγράφηση των χαρακτήρων που συμμετέχουν στο event!

Ο Johns μας παρουσιάζει μερικές πολύ πρωτότυπες ιδέες, ενώ ταυτόχρονα μας θυμίζει πως το τέλος της καριέρας ενός ήρωα, μπορεί να συμβεί είτε με τον θάνατό του, είτε με την απάρνηση της κάπας και την προσχώρηση στην σκοτεινή πλευρά! Εδώ, λοιπόν, έχουμε και έναν ήρωα που αλλαξοπιστεί (Superboy Prime) και έναν ήρωα που πέφτει στο πεδίο της μάχης! (Δεν θα πω ποιος, για ευνόητους λόγους.)

Είναι, πραγματικά, μια εξαίσια και πολύ συγκινητική ιστορία, και μια από τις καλύτερες δουλειές του Johns.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41