Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
31

Hellblazer (Garth Ennis)

1991-1994WriterGarth EnnisArtistsWilliam Simpson, Steve DillonDC Comics (Vertigo)

Ο John Constantine είναι τυχερός ήρωας, από την άποψη ότι είχε την τύχη να τον έχουν αναλάβει συγγραφείς που παρέδωσαν εξαιρετικές ιστορίες με αυτόν. Είναι άτυχος, όμως, αν λάβουμε υπόψη τι έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια, σε όλες τις ιστορίες που έχουμε διαβάσει με αυτόν. Αυτή η ατυχία του, είναι κεντρικό θέμα του run του Garth Ennis.

Και πώς θα χαρακτηρίζατε έναν χαρακτήρα που παλεύει καθημερινά με δαίμονες και υπερφυσικές δυνάμεις, και, τελικά, καταλήγει να είναι θύμα μιας αρρώστιας που πλήττει τους “κοινούς θνητούς”, του καρκίνου; Το πρώτο arc του Ennis στο run του στο HELLBLAZER είναι και ένα από τα καλύτερα της σειράς, αν όχι το καλύτερο. O Constantine προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να παλέψει την ασθένεια του, ενώ, ταυτόχρονα, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ίσως δεν θα βρει λύση και ο χρόνος του στη Γη τελειώνει.

Ενώ το υπόλοιπο του run του Ennis δεν φτάνει στα δυσθεώρητα ύψη του “Dangerous Habits”, αυτό δεν σημαίνει ότι η συνέχεια δεν διαβάζεται, ή κάτι παρόμοιο. Από τις υπόλοιπες ιστορίες του, ένα σκαλί πιο πάνω είναι το τελευταίο arc, “Rake At The Gates Of Hell”, στο οποίο ο Ennis βάζει τον Constantine να αντιμετωπίσει, για μια τελευταία φορά, τον Διάβολο, από την οποία μάχη θα βγει ένα κουρέλι.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31